Založ si blog

Keď kritikom tečie mlieko po bradách

Obnovenie protestov hnutia „Za slušné Slovensko“ neprekvapilo. Zhromaždenia nepriniesli nič nové a potvrdili, že pravdu mali tí, ktorí od začiatku odhalili ich politické pozadie a ciele. Nič nové nebolo  ani v TV spravodajstve, ani stopa po objektívnosti, iba priehľadná snaha zdokumentovať zhromaždenia sťa masové volanie občanov po slušnej vláde!!! Kameramani a strihači sa veru narobili, kým vybrali také zábery v BB a KE, ktoré mohli divákov oklamať a desiatky mládežníkov – pozorovateľov, vydávať za stovky nespokojných občanov. Tieto zhromaždenia nič neriešia, iba sejú vietor negativizmu do spoločnosti v nádeji, že tými, ktorí zo Slovenka či „Tejto krajiny“ urobia krajinu zázrakov budú tí noví kvázi politici, ktorí na Slovensku rastú ako hríby po výdatnom teplom daždi. Otrocké opakovanie počutých či prečítaných fráz, koho to už len môže zaujímať? No zopár desiatok zvedavcov sa vždy nájde, ale ten obsah – to je jedna úbohosť. Kam sme sa to dostali, aby sotva dospelé decká, ktoré ešte nič v živote nevykonali drzo z tribúny odvolávali ústavných činiteľov, špeciálnych prokurátorov??? To si máme brať za vzor Ukrajinu, kde jeden z aktivistov, vodca samozvaných ozbrojencov, vtrhol do úradu Generálneho prokurátora a doslova ho vyfackal za to, že nezatvára tých, ktorých mu určila ulica. Netrvalo dlho a tento tiež hrdina, ktorý chcel zmeniť svet, zahynul v prestrelke s legálnymi policajtmi.

Život našej mládeže sa zmenil od základu. Záleží na uhle pohľadu či k lepšiemu alebo k horšiemu. Je čistým farizejstvom nevidieť, že pred každou strednou školou, ba aj učilišťom parkujú desiatky aut. To páni študenti a dámy učnice majú za denný štandard používanie osobných dopravných prostriedkov. Je paradoxné vidieť, ako tá istá mládež namiesto vyučovania pochoduje s transparentami a „bojuje proti klimatickým zmenám“. Ešte pred 10-20 rokmi mládež aspoň cez prázdniny bola ekonomicky činná, hľadala si brigády, tak si zarobili peniaze na pokračovanie štúdia. Dnes je deficit pracovnej sily pri zberových prácach a mládež najmä oddychuje, zabáva sa, cestuje po krajine a okolitom svete. Rodičia a ostatní „starí nech sa postarajú“, aby mali všetkého nadostač. Ročníkom, ktoré poznali aj pracovné soboty, aj nedeľné brigády, aj stavby mládeže, príde ľúto toho nevďaku, no najmä im dvíhajú tlak reči Karolíny F. a jej nasledovníkov, ktorí vôbec nevedia čo chcú, ba ani nevedia formulovať zmysluplné myšlienky.

Protestné zhromaždenia vraj budú pokračovať v novembri, kedy prejdú plynulo do čisto politických tém a v spolupráci so spriaznenými politikmi vstúpia aktivisti do predvolebného zápasu. Tomu by sa ešte dalo rozumieť, ale na druhé výročie vraždy novinára a jeho snúbenice (21.02.2020) bude to  týždeň pred parlamentnými voľbami (29.02.2020) a potom sú také zhromaždenia nežiadúce, no možno sa mýlim a práve naopak, budú žiadúce a prínosné pre tých, ktorí sa derú k moci hlava nehlava, aj cez mŕtvoly.

 

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

Stratil Andrej Danko politický kompas alebo je to vážnejšie?

11.01.2024

V období sviatkov väčšina politikov odložila zbroj a venovala sa obyčajným ľudským radostiam a starostiam. No našli sa aj výnimky z ktorých najviac „bodoval“ Andrej Danko – predseda SNS a podpredseda NR SR. Vo viacerých mediálnych výstupoch zahral rolu prognostika a veštca, vyjadroval obavy o stabilitu vládnej koalície a prezrádzal „tajomstvá“ z koaličnej [...]

Kto odhalí a potrestá volené podvody beťára Matoviča?

13.11.2023

Najnovšia „ATOMOFKA“ poslanca Matoviča bola ohlásená v deň ustanovujúcej schôdze NR SR (25.10.2023), keď sa verejnosť dozvedela, že politické hnutie „OĽaNO a priatelia“ zmenilo svoj názov na „SLOVENSKO“ a nové meno je už zaregistrované v Registri politických strán a hnutí MV SR. Vyvolalo to živú diskusiu, jedni podávajú žaloby a žiadajú názov zrušiť, [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.