Založ si blog

Zachráňte babráka Sulíka, inak prepadne veľa hlasov

Ešte sa 12 krát vyspíme a dozvieme sa čo vymysleli múdre hlavy opozičné a mimoparlamentné na voličov. Aktuálne vraj intenzívne rokuje predseda a volebný líder SAS Richard Sulík o spoločnom postupe do volieb s predstaviteľmi stany „Za ľudí“ a koalície „PS – Spolu“. Už vytriezvel z jarných plánov, kedy sa pasoval za lídra celej opozície, bude mu stačiť vyviezť sa do parlamentu hoci na cudzích chrbtoch a aj za cenu, že lídrom tohto troj-spolku bude nespochybniteľná osobnosť nestraník (napríklad p. Mistrík).

Na poplach bije aj Igor Matovič, ktorému je ľúto prepadnutých hlasov ďalších strán, ktoré sú aktuálne len tesne nad 5% hranicou a očakávaný progres nových strán ako sú „Dobrá voľba, Vlasť, Socialisti.sk, Slovenská liga, Máme toho dosť“ im zoberie šance prekonať hranicu vstupu do parlamentu. Sám uvažuje tak, že vytvoriť jedinú volebnú stranu so spoločnou kandidátkou pre 7-8 subjektov je nereálne, ale mohlo by sa to podariť, keby sa vytvorili dve volebné strany: Konzervatívnejšia a Liberálnejšia.

Spolky sú čertove volky

Toto porekadlo, či ľudová múdrosť platilo v časoch I. svetovej vojny a nič na platnosti nestratilo dodnes. V danom prípade ide o zúfalú snahu politických „Nevedkov“ nájsť spôsob, ako vybabrať s voličmi a pritom sami seba zachrániť. Posledné prieskumy volebných preferencií od Focusu a Polisu ukázali, že najviac ohrozenou stranou je práve SAS. Po druhom mimoriadnom sneme, ktorý potvrdil líderskú pozíciu Sulíka a kritikov vytrestal tým, že ich nedal na kandidátku, respektíve priamo vylúčil zo strany – znamená to, že v prípade dohody o predvolebnej koalícii bude mať SAS ďalší už tretí snem?

O predvolenej koalícii neuvažuje KDH, Sme rodinu nikto neoslovuje a OĽANO nevie nájsť partnerov na spoločný útok na parlament. V rámci predvolebnej koalície by nominanti OĽANO získali miesta na spoločnej kandidátke a Ústredná komisia pre voľby by nemala dôvod skúmať či sa OĽANO transformovalo na politickú stranu v súlade so zákonom o voľbách do NR SR!!!

Čo znamenajú predvolebné koalície ad hoc pre voličov

Politicky zorientovaný a hodnotovo zakotvený volič si len ťažko vyberie volebný lístok – zlepenec 3, 4 či nebodaj 7 strán. Na volebnom lístku budú totiž aj jemu neprijateľní quasi politici, dokonca aj takí, ktorí v panike vlastnú stranu opustili, lepšie povedané zradili a spreneverili tak svoj poslanecký mandát. Preto je evidentné, že kalkulácie o tom, že predvolebná koalícia zachráni hlasy, ktoré by inak prepadli sú pomýlené! Volič totiž svojim hlasom má hlasovať naraz za 3, 4 alebo 7 strán a možnosť označiť tzv. preferenčné hlasy nebude postačovať na to, aby uprednostnil kandidátov, ktorým naozaj dôveruje.

Čo znamenajú predvolebné koalície ad hoc pre parlamentnú demokraciu a výkon moci

Umelo znížený počet politických subjektov ukáže kto je kto a v plnej nahote sa odhalí prázdnota a neschopnosť nachádzať pre spoločnosť výhodné riešenia Obecne vzaté existujú riešenia dobré, zlé a kompromisy. Kompromis býva na hony vzdialený dobrému riešeniu a potom čo si poslanci oblečú dresy svojich materských strán, vytvoria poslanecké kluby, sa porujú o svoj podiel na moci. Sformulovanie a následné schválenie „Programového vyhlásenia vlády“ bude možno ešte ťažšie ako dohoda o zložení vlády. Bude platiť to Elánovské „Kompromisy to sú krysy“.

Čo znamenajú predvolebné koalície ad hoc pre výkon vládnutia

V predvolebných koalíciách sa prepašujú k moci aj nehodní ľudia, neschopní viesť parlament a vládnuť. Pán Sulík má s tým osobnú skúsenosť a dobre vie, že nikto z lídrov nádejných parlamentných strán nie je osobnosťou, ktorá by bola akceptovaná všetkými stranami, preto navrhuje pána Mistríka, vedca, ktorý nepresvedčil ani v prezidentských voľbách. Možnosť povolebného patu, kedy nebude nikto schopný zostaviť  vládu a parlamentné voľby sa budú musieť opakovať takýmto predvolebný experimentom rastie.

Záver

Stratégia opozície spolieha na tlačové orgány opozície a vyvolaný mediálny tlak na voličov, ktorým bude vnucovaná myšlienka voliť niečo nové, progresívne – alternatíva zlepenca, ktorý predstavuje jedinú alternatívu zlomu, ktorá sľubuje voličom modré z neba a paradoxne menej štátu a nižšie dane!!! Vložiť do rúk moc amatérom, ktorí budú tápať a učiť sa systémom pokus – omyl, to nebude nič dobré pre Slovensko.

 

 

 

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.