Jednotkou pre zmerania tárania bude jeden Matovič

21. augusta 2020, zeleznik52, Nezaradené

Kde bolo tam bolo, nie dávno, ale v časoch súčasných, keď do myslenia ľudí zasahujú informačné technológie v takom rozsahu, že politická realita býva zastieraná a občania politikmi a médiami hrubo manipulovaní. Múdre hlavy z IT oblasti pochopili, že sú spoluzodpovedné za stav ktorý nechceli a rozhodli sa konať nápravu . Je len otázkou času, kedy bude vyvinutá aplikácia určená na analýzu obsahu reči politikov, ktorá umožní v reálnom čase spravodlivo odmerať či testovaný politik hovorí od srdca alebo tára a klame až sa hory zelenajú. Merať od buka do buka mohol Juro Jánošík, tu ide o sofistikované riešenie, preto prebieha široká diskusia o stanovení medzinárodnej jednotky na meranie parametru táranie. Existuje viacero sústav jednotiek, v Európe je používaná napríklad sústava „SI“. Jednotky môžu mať kladné, ale aj záporné hodnoty. Každá jednotka má aj svoje skrátené označenie. V prípade „Matu“ pôjde iba o kladné hodnoty Nakoľko úroveň tárania jeden celý Matovič je vysoká, namerané hodnoty príčetných politikov sa budú pohybovať v desatinách  Matoviča ako DekaMaty, stotinách ako CentaMaty a tisícinách ako MiliMaty.

Princíp merania tárania je založený na porovnávaní zhody s pravdou

Výkonný viacvrstvový procesor a mohutná pamäť súčasných smartphone dovoľuje do aplikácie uložiť dáta hoci v objeme desiatok GB a tak vytvoriť databázu, samozrejme priebežne aktualizovanú, s obsahom vyjadrení testovaného politika v minulosti, spolu s databázou uznávaných pravdivých vyjadrení. Proces merania má prebiehať tak, že prístroj bleskovo vypočíta mieru zhody vyjadrení testovaného politika s jeho vlastnými vyjadreniami v minulosti a tiež mieru zhody s optimalizovaným vyjadrením. Nameraný výsledok bude zobrazený na display a uložený v pamäti prístroja. Vývoj aplikácie môže pokračovať tým, že prístroj zobrazí optimálnu odpoveď na akúkoľvek otázku vo zvolenej oblasti. To by mohli využiť nielen politici, ale napríklad aj novinári počas TB, čím by sa dosiahol súmrak tárania a klamania, každý nekalý pokus tárať by bol okamžite odhalený a opublikovaný. Doteraz nie je známe, či technologickí giganti – držitelia licencií na operačné systémy v smartphone dovolia tieto aplikácie spustiť. Dá sa očakávať aj odpor zo strany politikov, čo však môže byť dobrý dôvod na výmenu politických reprezentácií v nasledovných voľbách. Zavedenie tejto technológie bude potrebné podmieniť tým, aby nespôsobilo kolaps systému vzdelávania na školách.

Nie je táranie ako táranie, sú rôzne druhy tárania

Tárajú ľudia, ktorí napriek mizernému intelektu a vzdelaniu, či životných skúseností – neváhajú svoje názory rozprávať iným, ba verejne ich šíriť, pričom sú presvedčení o svojej jedinečnosti.

Tárajú ľudia, ktorí síce vedia, že nehovoria zrovna pravdu, ale napriek tomu hovoria táraniny alebo popisujú  skreslene skutočnosť s konkrétnym zámerom – dosiahnuť želaný výsledok.

Tárajú ľudia, ktorí pre nedostatok vnútornej integrity a kapacity svojej pamäti spochybňujú sami seba tým, že  vysvetľujú svoje vlastné vyjadrenia spred niekoľkých dní celkom inak a kritikov neznášajú.

Tárajú ľudia, ktorí o svojich vyjadreniach sotva ich ozvučia, už pochybujú či ich poslucháči porozumeli a tak sa púšťajú do siahodlhých vysvetľovaní, predstavujú príklady a výsledný efekt je táraninový guľáš.

Tárajú ľudia, ktorí do svojho argumentovania pridávajú kritiku iných, osočujú ich, často priamo urážajú jednotlivcov aj celé skupiny, napríklad etnické, ba ani profesijné elity a národy neobídu ich pozornosti.

Záverečné zhrnutie

Táranie je osobitne neprípustné u predstaviteľov vykonávajúcich moc na základe mandátu od voličov, no žiaľ žijeme takú dobu, že práve vo výkone politiky sa táranie a táraji udomácnili, upevnili si pozície a cez svoje každodenné táraniny ukazujú svojim voličom „Figu borovú“.

Náš pán premiér je v táraní preborník a málokto sa mu môže čo len priblížiť. Deň kedy nemá príležitosť nikoho nas.ať, nikoho ponížiť, osočiť a uraziť sa mu neráta a naopak, deň keď nas.al stovky, ba tisíce ľudí má vraj osobitne rád. Nerešpektuje nikoho, ani prezidentku, ani kolegov predsedov koaličných strán, ani ministrov, ani poslancov. Všetko je mu šuma fuk, keď im nemôže naložiť v priamom prenose, tak je tu sociálna sieť – tam si lieči svoje mindráky a rozdáva údery pod pás. Jeden príklad za všetky: na adresu Richarda Sulíka vypenil slovami, že nebude brať vážne človeka ktorého svet začína aj končí v peňaženke.

Jedným z možných vysvetlení premiérovho tárania je, že to robí cielene, úmyselne lebo pochopil, že na Slovensku existuje najmenej 20% voličov, ktorým sa takýto chuligánsky výkon politiky páči a Igora v teniskách a rifliach majú za svojho človeka a že tára ako Pročko? Nevadí, Je to ich človek a bude aj naďalej.

Utáraný premiér je hotové nešťastie pre štát, čo sa s tým dá robiť? No spravodlivé by bolo, keby sa zobudili tí, ktorí jemu a jeho hnutiu, ktoré stále nie je stranou, kliesnili cestu k moci a vyjadrili mu otvorene nedôveru. Keď to nedokážu urobiť poslanci, musí sa ozvať občianska spoločnosť, tretí sektor, masové médiá, umelci, športovci, celebrity a ukončiť tento experiment v ktorom niet ani zrnka múdrosti, zodpovednosti a morálky.