Bezočivý klamár Igor sa prepadáva do politického suterénu

22. septembra 2020, zeleznik52, Nezaradené

Politický komentátor „Pravdy“ pred pár dňami napísal: „Čím viac sa odkrýva minulosť premiéra Matoviča, tým viac stráca na dôveryhodnosti“. Pravdivé, no ako sa hovorí: „S krížikom po funuse“. Najskôr, ani profesionálny politický komentátor neodhadol Matovičov volebný výtlak a konečný výsledok nad 25%, ktorý mu garantoval premiérske kreslo, neočakával. Štvrtina voličov rozhodla tak, že odmietla kritickú mienku troch štvrtín voličov, ktorí v ňom videli parlamentného šaša, poloblázna, podvodníka, hoštapléra a dali mu svoj hlas v nádeji, že práve on je ten pravý, ktorý urobí na Slovensku poriadok. Tak si užívame vládnutie zberby, ktorá rozoberá sociálny štát na skrutky a pod vlajkou boja s koronou likviduje aj ekonomiku. Zdá sa, že mnohí si zložili ružové okuliare a precitnúc zo snov vhupli do reality, ktorá veru nevyzerá ani trochu dobre. Ryba smrdí od hlavy, najmä keď je tá ryba zákerný dravec, ktorý neušetrí nikoho a neštíti sa ničoho! Pripomeňme si aspoň niektoré klamárske výstupy politika Matoviča, ktoré mohli byť varovaním, ale zhodou okolností, neboli:

Ako študoval, tak študoval, terazky je Mgr.

Tri roky štúdia manažmentu prebehli vcelku normálne, nebol lúmen, ale štúdium zvládal. Potom pričuchol k podnikaniu, zamestnával až 2 tisíc ľudí (najmä brigádnikov) a štúdium podľa vlastných slov flákal ako sa dalo, duchom bol vo svojej firme a na štúdium kašľal. Keďže zarábal veľké peniaze, nemal núdzu o priateľov aj „priateľov“. Diplomovú prácu nepísal, iba vo dvoch knihách vyznačil podstatné časti, ten komu vypracovanie DP zadal vraj vychádzal z jeho poznámok, ktoré vydali sotva na tri strany textu, všetko ostatné bolo doslovne skopírované z predmetných odborných kníh. Vedenie fakulty sa zhodlo na tom, že táto DP nespĺňa parametre vyžadované dnes a ani parametre vyžadované v aktuálnom čase ich nespĺňala a nemala byť predmetom obhajoby, čiže študent nemal byť vôbec pripustený k štátnej záverečnej skúške! Čo všetko Igor naklamal o tejto DP nemá zmysel opakovať, vraj vôbec netušil, že DP nie je v poriadku. Príznačné je, že nedal súhlas na zverejnenie tejto práce( Keďže mu ju vopred odobril oponent a možno ju aj napísal, mohol byť Igor obeťou jeho lajdáctva. Odvolávanie v NR SR prežil, ale na prestíži mu to určite nepridalo. Dnes opakuje ako papagáj, že nemá problém sa titulu Mgr. vzdať, keď to pripravovaný zákon umožní. Kolega v koalícii Kollár tak už de facto urobil, ibaže takéto „osobnosti“ sú hanbou Slovenska doma aj v zahraničí.

Ako sa vyhol klamár Igor základnej vojenskej službe

V tej dobe bola ZVS zákonnou povinnosťou, vysokoškoláci si počas štúdia odslúžili polovicu a po skončení štúdia boli odvedení k vojenskému útvaru, kde sa hlásili v hodnosti Slobodník absolvent a pokračovali v službe vlasti. Takto strácať draho cenný čas si Igor nemohol dovoliť, veď sa mu rozbehol výnosný biznis s reklamnými regionálnymi plátkami, preto oklamal príslušné orgány alebo ich podplatil, aby bol uznaný za nespôsobilého ZVS vykonať zo zdravotných dôvodov. Malo ísť o duševnú indispozíciu – až zaostalosť. Ako mohla odvodová komisia študenta resp. absolventa VŠ uznať za mentálne nespôsobilého, zostáva záhadou. Podozrenie na korupciu je však veľmi veľké, ten čo si kúpil modrú knižku sa stal bojovníkom s korupciou?!

Daňový predátor Igor a jeho daňové excesy

„Ako živnostník som platil najvyššie dane na Slovensku“ tak sa bráni dodnes Igor a zároveň si sťažuje, že kým všetci optimalizovali, on nie! V roku 2002 mal doviezť z Nemecka rozobraný tlačiarenský stroj, čím si znížil daňovú povinnosť. V roku 2006 mu začalo z toľkých zarobených peňazí hrabať, požičiaval kamarátom bez úrokov a najmenej 100 miliónov Sk mu nevrátili, vraj preto si z manželkou zrušili BSM a všetko svoje imanie prepísal na manželku. Aby sa vyhol daňovej kontrole predal firmu „Regionpres“ svojmu zamestnancovi Vandákovi za 120 miliónov Sk a po týždni ju kúpil od neho naspäť – samozrejme iba na papieri. Na podnet Roberta F. firmu „Regionpres“ navštívila NAKA, zabavila účtovníctvo a skopírovala HD počítačov, lenže rozhodujúce obdobie 2002 – 2004 nenašli, ani v úschove u Igorovej babky v obci Borová. Igor vtedy na svoju obranu tvrdil, že za stratu dokladov zodpovedá papierový vlastník firmy Vandák. Svoj hnev sústredil na premiéra Fica, ministra Kaliňáka, policajného prezidenta Gašpara, policajného vyšetrovateľa a prisahal im pomstu. Vyšetrovanie sa vlieklo roky, až medzičasom uplynula premlčacia doba a tak bolo konštatované, že daňový delikt sa stal, ale daňový podvodník Igor už nemôže byť trestne stíhaný. Počas výkonu poslaneckého mandátu si Igor nezrušil živnostenské oprávnenie a dva krát dostal mastnú pokutu za vedomý konflikt záujmov. Podľa klamára Igora to bola neopodstatnená šikana zo strany predsedov parlamentu Pašku a  Danka, spor s predsedom Dankom vyvrcholil tým, že odmietal zúčastňovať sa plenárnych schôdzí parlamentu, dokedy bude Danko predsedom. Takto trucoval asi pol roka!

Klamár Igor bol iniciátorom konfliktov

Do politiky vstúpil Igor v 2010 na kandidátke SaS. Verejnosti sa predstavil tak, že zverejnil ponuku úplatku 20 miliónov €, ak jeho ľudia nebudú hlasovať za prijatie PVV Ivety Radičovej. Keď mu priháralo, obrátil to na žart jeho priateľa, no jeho meno nikdy nezverejnil. V poslaneckom klube SaS vydržal len pár mesiacov, predseda Sulík navrhol jeho vylúčenie za porušovanie koaličnej dohody a straníckej disciplíny, Klamár Igor to zjemnil tým, že so Sulíkom mal od začiatku takú dohodu. Nasledoval ho bratranec Viskupič a zamestnanci Regiónpresu Jurinová a Fecko. Vo štvorici ako Dumasoví mušketieri boli jedinými členmi OĽaNO do 09/2019.

V parlamente v rokoch 2010-2011 prebiehal politický zápas pri voľbe kandidáta na funkciu Generálneho prokurátora. Za cenu porušenia rokovacieho poriadku resp. po jeho účelovej zmene a s použitím nezákonných postupov pri voľbe – vrátane kúpenia niekoľkých hlasov opozičných poslancov, vládna koalícia presadila ako kandidáta Jozefa Czentésa. Prezident Gašparovič odmietol kandidáta vymenovať! Práve prokurátor GP Czentés si predvolal a vypočúval poslanca Igora Matoviča, aby zistil čo sa dialo v parlamente a ktorí poslanci predali či kúpili hlasy. Výpoveď poslanca zapisoval prokurátor Czentés do PC v nie svojej, ale inej kancelárii, navyše večer odlietal s rodinou na dovolenku. Nevedno či časový stres alebo nevhodný obsah výpovede spôsobili, že vytlačené stránky s výpoveďou boli skartované a z PC vymazané. Poslanec Matovič bol telefonicky vyzvaný, aby sa vrátil na GP a svoju výpoveď zopakoval. Dodnes klamár Igor drží tajomstvo ako to bolo naozaj s jeho výpoveďou, dokonca je možné, že má v sejfe kópiu pôvodnej výpovede.

Ja nič, to moja manželka a nedovolím aby ste sa dotýkali jej cti

V stredu 16 septembra odpoludnia sa v elektronických médiách objavila správa o tom, že finančná spoločnosť ARCA CAPITAL požiadala štát o ochranu pred veriteľmi a smeruje po vzore BMG INVEST a HORIZONT ku konkurzu a reštrukturalizácii. Medzi ohrozenými má byť aj manželka premiéra Matoviča Pavlína, ktorá mala investovať sumu do 10 miliónov €. Správu prezvali aj ostatné printové a elektronické médiá. Premiér Matovič na TB dostal otázku od novinára NČ, aby vysvetlil koľko investovala jeho manželka a či nebola náhodou zvýhodnená tým, že jej vklad bol prednostne vyplatený. A to nemal robiť, lebo klamára Igora otázkou zaskočil tak, že ho poslal do teplých krajín slovami, že do investícií svojej manželky sa ani on nestará a pána novinára to nemá čo zaujímať 4 krát viac ako jeho. Na druhý deň sa ku kauze vyjadrovali politici, komentátori médií a bola pretriasaná na verejnosti. Matovičovci majú zrušené BSM od roku 2006, čo klamár Igor vydáva za dôkaz čestnosti jeho aj manželky, lebo tá zodpovedala za firmu, ktorá zarábala ročne 5 miliónov € a nakoniec ju musela v 2018 predať, lebo neustále kontroly sa nedali vydržať. Nikdy na firmu nemala služobné auto a všetky investované peniaze boli čestne zarobené a zdanené. Pre neznalých uvádzam, že medzi investície Matovičovcov patrí aj schátraný meštiacky dom v centre Trnavy, dve výškové budovy – pôvodne slobodárne, ktoré tiež chátrajú, stavebné a iné pozemky z ktorých výmeru 15 tisíc štvorcových metrov zakúpili od Jozefa Majského. Bolo medializované, že miliónové sumy má rodina uložené v schránkovej firme na Cypre a pred kolaudáciou je rodinný dom v lukratívnej časti Trnavy. Hádam by mala pani Paulína zainvestovať aj do manžela a kúpiť mu poriadne oblečenie a topánky.

Útok je najlepšia obrana vo futbale, ale nie v politike

Po troch dňoch, kedy sa ku kauze vyjadrili koaliční aj opoziční politici a prešla všetkými médiami sa v sobotu odpoludnia ozval aj klamár Igor, zvolal si TB na ktorej 45 minút vykladal ako to v „skutočnosti“ je. Redakcia PLUS 7 DNÍ, ktorá patri spoločnosti PENTA vraj klamala a v ničom nemala pravdu. Jeho manželka Pavlína neinvestovala do ARCA CAPITAL ani jedno €, ale postupne kúpila tri zmenky po 200 tisíc € od spoločnosti ARCA INVESTMENT a žiadna z nich jej nebola vyplatená. Ide podľa neho o celkom inú spoločnosť, ktorá má aj svoje IČO. Pravda je taká, že ARCA INVESTMENT je 100% akcionár ARCA CAPITAL a ich konateľmi sú tie isté osoby. Ešte v priebehu apríla 2020 skupina ARCA inzerovala svoje ponuky investícií s výnosom viac ako 6%. Pani Pavlína Matovičová kúpila prvú zmenku v septembri 2019, druhú v apríli 2020 a tretiu 4 mája 2020. To podľa klamára Igora dokazuje, že on ako premiér mohol mať informácie o problémoch skupiny ARCA, ale nevaroval manželku pred kúpou dvoch posledných zmeniek! Zverejnenie akéhokoľvek dokladu o tomto investovaní odmietol, lebo ten čo žaluje má vraj preukázať pravdu, nie žalovaný. Nevynechal však príležitosť kopnúť si do politických oponentov Fica a Pellegriniho a krivo ich obviniť z toho, že obvinili jeho manželku z toho, že jej boli investície prednostne vyplatené ako VIP klientovi. Skutočnosť je taká, že ARCA INVESTMENT požiadala o dočasnú (pandemickú) ochranu pred veriteľmi 26 júna 2020 a OS Trnava jej ju písomne potvrdil 1 júla 2020. Jeden z konateľov spoločnosti to zdôvodnil ohrozením investícií ako dôsledky  pandémie, ktoré sa prejavili v priebehu mája až júna 2020. Expremiéri Fico a Pellegrini na svojich TB rozhodne neobviňovali pani Matovičovú, ale obrátili sa k OČTK, aby preverili či v ARCE neboli zvýhodnení  VIP klienti vyplatením vkladov vrátane výnosov a tým poškodení ostatní klienti.

Otrasná rétorika premiéra, ktorá by nemala zostať bez následkov

V živom vysielaní TA3 začal klamár Igor vysvetľovať prečo tri dni mlčal. Vraj testoval ľudí, oddeľoval zrno od pliev – teda tých, ktorí mu veria od tých, ktorí mu neveria a ani nebudú veriť. Tomu môže veriť iba človek, ktorý má v hlave plevy. To však nebolo všetko, prišiel s odhalením, že expremiéri Fico a Pellegrini boli upozornení už v roku 2018 na zvláštne investície skupiny ARCA a títo zamestnanci spoločnosti sú ochotní svedčiť, ale len vtedy keď sa presvedčia o čestných úmysloch vlády pri očiste štátu od korupcie, dovtedy ich nemôže zverejniť!!! Ergo, Fico a Pellegrini sú spolupáchatelia ak vo veci nekonali a je takmer isté, že neurobili nič a to preto, lebo z toho mali osobný profit! Otázky moderátora v nedeľu a otázky novinárov v pondelok na TB mu rozviazali jazyk naplno. Mečiara označil za skorumpovaného vagabunda, rovnako také pomenovanie sa ušlo Ficovi aj Pellegrinimu. Zopakoval otrepanú blbosť, že vlády Smeru rozkradli 30 mld. €, čo predstavuje skoro dva štátne rozpočty. Na adresu spolumajiteľa PENTY a viacerých médií povedal, že je to zlodej ktorý ukradol zo slovenského zdravotníctva 400 miliónov € a uložil ich do schránkovej firmy na Cypre. Osočení konajte!!!