Založ si blog

Keď egocentrický narcis získa moc, má tendenciu stať sa megalomanom

Vari niet takého dňa, aby občanov SR nečakalo nejaké prekvapenie z úst alebo smartphone premiéra Matoviča. O osobnostných špecifikách Igora sa už toho popísalo a pohovorilo neúrekom, nezdá sa, že by si z toho robil ťažkú hlavu. Tvrdohlavo pokračuje v metódach komunikácie, ktoré nemajú v širokom okolí páru. Čo len postváral za posledný týždeň a ešte nie je koniec, iba sa rozbieha. Megalomanské chúťky ho vedú v snahe dosiahnuť prvenstvo európske, ba svetové a stať sa uznávaným bojovníkom s vírusovou hnusobou! Na to, aby to dosiahol chce otestovať celý národ, ba aj cudzincov, ktorí pobývajú na Slovensku.

Malá rekapitulácia lapsusov a toxickej komunikácie

Podpredsedu vlády Sulíka znosil pod čiernu zem za to, že už po 135 minútach opustil nedeľné rokovanie krízového štábu s odôvodnením, že zásadne nesúhlasí s uzatvorením reštaurácií a športovísk bez relevantných dát, iba na základe dohadov a tliachanie počúvať nemusí. Vypovedal mu priateľstvo a vyzval členov SaS, aby si zvolili lepšieho predsedu. Za trest nevzal do Bruselu štátneho tajomníka Klusa za SaS.

Vláda vyhlásila núdzový stav na 45 dní aj so zákazom zhromažďovania, uzatvorením barov a reštaurácií, zákazom hromadných podujatí a povolila hrať prvoligové stretnutia v 5. športoch bez divákov. Od 15.októbra platia aj prísnejšie opatrenia pre jednotlivcov a fungujúce prevádzky v obchode a službách.

Na summite EÚ si náš premiér ušil z ostudy kabát. Vstupný príhovor vonkoncom nezvládol, v polovici  sa zastavil a nevedel ako pokračovať, jeho snahe vysvetliť kameramanom, že chce ísť odznovu v lámanej angličtine porozumela len prítomná Slovenka a video z jeho koktaním obletelo médiá široko ďaleko.

Počty denne pozitívne testovaných zatiaľ rástli až dosiahli dvojtisícovú hladinu, počty hospitalizovaných presiahli 600 a v počte úmrtí sa blížime k stovke. Na Orave a Zamagurí sú vraj ohniská nákazy a kapacity nemocníc sú vyčerpané, začína proces reprofilizácie lôžkových oddelení nemocníc! Na ďalších pacientov s Covid 19 musíme byť pripravení, riešenie aj oveľa fatálnejšie diagnózy sa odkladajú na potom!

Dramatické komentovanie postupu pandémie nabralo na obrátkach, vraj ideme po českej ceste, vraj ak chceme odbočiť z diaľnice do pekla, nesmieme minúť odbočku, ktorá sa volá plošné pretestovanie celej populácie a dozvedáme sa v sobotnej premiérovej TB nazvanej „Priznanie“ veľké trojtýždňové tajomstvo, že zmluvy na dodávku 13 miliónov antigénových testov sú už podpísané a testovanie sa uskutoční do dvoch týždňov pod velením armády! Knieža Igor si podmienil súhlas koaličných partnerov s touto operáciou pod  hrozbou svojej demisie. V nedeľu 18 októbra mimoriadne rokovala vláda a všetko mu odobrila – až na formu sankcií pre tých, ktorí testovanie odmietnu. To však Igorovi nebráni opakovane šíriť vyhrážky, ba aj osočenie p. prezidentky sa mu rátalo! Najnovšia vyhrážka odporcom znie, že tí ktorí nebudú môcť preukázať doklad o testovaní – budú povinní podrobiť sa 10 dňovej domácej karanténe!!!

Záverom trochu konšpiračnej teórie

Uvádzané denné počty infikovaných nie sú objektívny parameter. Ako som sa dočítal v inom blogu, bude pravdou to, že každý pozitívne testovaný absolvuje spravidla až tri testy s výsledkom pozitívny, kým sa akože vylieči a štvrtý test mu ukáže výsledok negatívny. Reálne sú počty hospitalizovaných, počty liečených na JIS resp. počty pacientov vyžadujúcich podporu pľúcnym ventilátorom a to sú čísla diametrálne iné, nižšie!

Jedinečná operácia prirovnaná k vylodeniu v Normandii má zásadný nedostatok v použitých antigénnych testoch. Tie sú síce lacné a ich vyhodnotenie nevyžaduje laboratórium, ale ich citlivosť na prítomnosť vírusov COVID19 je úzkopásmová. Testy v rôznych krajinách ukázali, že správne boli identifikovaní nositelia vírusu v rozptyle 47 – 97%. Na plošné testovanie sa antigénne testy nehodia, ale užitočné sú pri použití na hraniciach, v podnikoch, ústavoch, všade tam kde nie je problém testovanie opakovať aj viackrát po sebe. Plošné testovanie, ktoré chystá Slovensko tak neprinesie žiadny svetoborný výsledok, ani pri účasti nad 95% povinných, o ktorej sníva hlavný šaman Igor Matovič.

Osobné lapsusy a zlyhania môže Igor prekryť iba skutočným tromfom, esom alebo rovno žolíkom a on sa stane rytierom bez bázne a hany, zachráni ľud pred pandémiou a získa obdiv doma aj v zahraničí. Keď celá bombastická akcia skončí fiaskom, potom obviní všetkých naokolo a ako nepochopený martýr podá demisiu!

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

Stratil Andrej Danko politický kompas alebo je to vážnejšie?

11.01.2024

V období sviatkov väčšina politikov odložila zbroj a venovala sa obyčajným ľudským radostiam a starostiam. No našli sa aj výnimky z ktorých najviac „bodoval“ Andrej Danko – predseda SNS a podpredseda NR SR. Vo viacerých mediálnych výstupoch zahral rolu prognostika a veštca, vyjadroval obavy o stabilitu vládnej koalície a prezrádzal „tajomstvá“ z koaličnej [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.