Čísla sú nevinné, to ľudia pomocou čísiel manipulujú, zavádzajú a klamú

19. januára 2021, zeleznik52, Nezaradené

Matematika je exaktná veda, s použitím matematických operácií sa zisťujú hodnoty, parametre, overujú postupy a dosiahnuté výsledky. Dáta sú informácie upravené do tvaru vhodného na spracovanie v IT a ich prenos telekomunikačnými prostriedkami. Výstupom názorne aplikovanej matematiky sú aj zobrazenia v grafoch a prezentáciách.

Premiér Matovič na dennej báze dokazuje občanom, ako má matematiku rád, v priamom prenose vypočíta s použitím základných 4 matematických úkonov výsledok, ktorý predstavuje ako nespochybniteľný fakt. Čoskoro po nástupe Matovičovej vlády sa na TB objavoval istý Smatana, ktorý už v marci vypustil prognózu o počte hospitalizovaných pacientov s COVID 19 v máji viac ako 5000 a potrebe pľúcnych ventilátorov viac ako 1000. Vláda zadala urýchlenú výrobu nových ventilátorov a po čase istý počet ponúkala na prenájom. Pán Smatana bol s hanbou odídený z funkcie. Dnes máme január 2021, kulminuje II vlna pandémie, no nikdy nebolo viac hospitalizovaných pacientov ako 3200 a počet ventilovaných viac ako 320. Paradox je v tom, že ten istý dátový analytik Smatana sa znovu uplatňuje pri mediálnom prezentovaní zdravotnej politiky vlády SR!

Manipulácia na TB 11. januára 2021, ktorá nemá páru a bude nás ešte dlho strašiť

Premiér Matovič s trojicou ministrov za chrbtom vystúpil s informáciou o témach rokovania vlády SR, kde sa zaoberali aktuálnou situáciou vývoja pandémie, štatistikami (vrátane renomovanej britskej) a dopadmi z nenakúpenia AG testov = nesplnenia úlohy MH vedeného ministrom Sulíkom. Po spŕške dát o hrozivom tempe rastu všetkých parametrov za posledné týždne, bol prezentovaný graf s počtom infikovaných podľa PCR testov od septembra 2020, ktorý pokračoval aj prognózou vývoja do leta 2021. Nakoľko vraj MH nebolo schopné obstarať AG testy na celoplošné testovanie a nemohol byť uskutočnený zámer uskutočniť tri kolá testovania ešte do Vianoc – celá zodpovednosť za 4.300 zbytočných úmrtí a sprievodné hospodárske škody v objeme 1 mld. € padá na MH a ministra Sulíka! Týmto obvinením bez vyvodenia politickej zodpovednosti premiér obvinil aj sám seba! Spory vo vládnej koalícii sú už ľudovým folklórom a je im venovaná náležitá pozornosť, hoci masové médiá stále nenachádzajú jednotný meter.

Čo možno vyčítať z predmetného grafu?

Keby predmetné obvinenie bolo dôvodné, musia OČTK konať a začať trestné stíhanie vo veci, ak sa tak nedeje, je potrebné zaradiť tieto obvinenia do kategórie politického boja vedeného nekorektnými a zakázanými zbraňami. Že si premiér Matovič presadil odporným vydieraním celoplošné testovanie a prijatie sporných zákonov, ba dokonca novelizáciu ústavy charakterizuje jeho osobnostnú a mentálnu výbavu. Otázkou zostáva, čo sa stane skôr, podá premiér demisiu ktorou sa podchvíľou vyhráža, koaliční partneri mu definitívne vypovedia poslušnosť alebo bude vypísané referendum o skrátení volebného obdobia tejto vlády?

Prečo máme takú silnú II vlnu pandémie? Lebo vláda váhala v lete, váhala aj v jeseni a od polovice novembra 2020 nerobila nič konkrétne! Testovaním sa pandémia nevyrieši! Tajomstvo je ukryté v dôslednom vykonávaní karantény a dôslednej kontrole pohybu osôb na hraniciach. Žiadne výnimky z pravidiel nie sú prípustné, ani pre šoférov, ani pre pendlerov, ba ani pre politikov. Lenže na to nemá naša vláda gule a celá je roztrasená z prípadných nepokojov a demonštrácií.