Založ si blog

Boj s korupciou a mafiou je „programom“ väčšiny opozičných subjektov

Politický systém vyznávajúci parlamentnú zastupiteľskú demokraciu je bez stabilných politických strán nefunkčný. Odpor k tzv. tradičným politickým stranám je z jednej strany dôsledok 40 ročnej vedúcej úlohy Komunistickej strany a z druhej strany ide o výsledok každodennej diverznej činnosti opozičných subjektov, ktoré hlásajú svoju modernosť a odmietajú tradičné schémy výstavby politických strán. Diverziu podporujú aktivity tretieho sektora, nezávislých zložiek moci a hlavne masových médií (tiež nezávislých). Spoločne tlačia do hláv občanov kaleráby o nevyhnutnosti výmeny politickej garnitúry za novú generáciu politikov nezaťaženú minulosťou. Noví aj staronoví politici sa predstavujú ako spasitelia, ktorí urobia poriadky s mafiánmi, odstránia korupciu, vyriešia problémy v školstve a najmä v zdravotníctve, pričom prstom ukazujú na tých ktorí tu vládli 12 rokov (Smer SD) a údajne nič nevyriešili!!!. Každá líška svoj chvost chváli. Dokonca koaličné strany Most – Híd a SNS sa utiekajú k trápnym výhovorkám, že vstup do vlády v roku 2016 im poškodil. Ešte pred rokom dvomi boli celkom spokojní a vedeli svoju politiku obhájiť, dnes to už nezvládajú, vajatajú a vyplakávajú. Negativizmus ako masový prostriedok vedenia politického zápasu má devastačné účinky na celkovú klímu v spoločnosti, na zmýšľanie a správanie sa bežných ľudí práce, no sám o sebe nič pozitívne neprináša. Naopak, vytvára priestor pre množstvo ambicióznych novotvarov, ktoré bez politických skúseností nie sú zárukou toho, že sa čokoľvek v spoločnosti zlepší, ak by sa nejakým riadením osudu dostali k moci.

V stabilných a treba povedať, že aj prosperujúcich demokraciách (USA, UK, Francúzsko, Nemecko, Švédsko) sa o moc v krajine uchádza menej ako 5 silných dostatočne známych politických strán, pričom počet tých, ktoré majú reálne šance moc získať je ešte menší. U našich južných susedov  vládne suverénna silná strana FIDESZ, na severe v Poľsku je to podobne súboj dvoch silných strán PIS a PO. Menej dobrým príkladom politickej scény je Česká Republika, kde má úspešná vláda do činenia s masívnou propagandistickou anti-kampaňou a šírením negativizmu v spoločnosti.

Kto seje vietor v tzv. post-socialistických republikách ešte 30 rokov po revolučnom roku 1989? Evidentne existujú a pôsobia po celom svete sily, ktoré podrobne sledujú a aj kreujú výkon politiky v záujme svetového veľkokapitálu. Mechanizmy prostredníctvom ktorých to robia sú ukryté v nadnárodných spoločnostiach, v nevládnych organizáciách, na ambasádach. S pomocou naverbovaných domácich janičiaroch, šíria negativizmus cez „svoje“ kanály v masových médiách a zakladajú ďalšie nové strany, ktoré finančne podporujú. Paradoxne, tí ktorí majú plné ústa boja proti korupcii, dobre žijú z dotácií, ktoré majú často  pôvod v zahraničí. Zmienených silám prekáža každá stabilná vláda, ktorá nemusí tancovať tak ako jej pískajú, preto je v týchto štátoch pod vlajkou demokracie podporovaný quasi zápas s korupciou, dokonca boj s mafiou. Drobné politické subjekty nikdy nemôžu vytvoriť stabilnú sebavedomú vládu, buď skončia ako vláda bábková alebo sa ich demokratická vláda rozpadne do dvoch rokov.

Občania – voliči by mali vedieť, že termínu „boj“ zodpovedná skutočný zápas na život a na smrť, spravidla vedený so zbraňami od výmyslu sveta. Keď sa za bojovníkov vydávajú športovci, ešte je to možné tolerovať, ale boj politikov, najmä tých opozičných je len frázou na získanie priazne. Bývalý predseda KDH Hrušovský tvrdil do TV kamier, že nepozná väčšieho bojovníka proti korupcii ako je Daniel L. Ten ako Minister vnútra si aj počas zasadania vlády zaháňal nudu výmenou SMS hneď s dvomi milenkami. Keď bol z KDH odídený, založil novú stranu s hrdým názvom „Nová väčšina Daniel L.“, prepis tisícov SMS zo služobného mobilu označil za podvrh a „bojoval“ s korupciou v opozícii spolu s Matovičom. Po dopravnej nehode so smrteľným následkom bol odsúdený na podmienečný trest odňatia slobody, vzdal sa politických funkcií a vrátil do advokácie.

Táranie o tom, že mafia ovláda štátne inštitúcie, že sme mafiánsky štát je potrebné odmietnuť ako účelové bludy slabých politikov, ktorí nevedia inak zaujať verejnosť. Zločinecké skupiny, ktoré sa vzhliadli v skutočných mafiách boli na Slovensku rozložené, časť mafiánskych bossov a ich posluhovačov sedí vo väzeniach a druhá nie nepodstatná časť skutočných mafiánov je na pravde božej. Isteže, metódy mafiánov, ako je podnikanie za hranou zákona má ešte vyznávačov v podobe takých expertov, ako je Marián K. Boj s nimi môžu a musia zvládnuť OČTK – podporujme ich v spravodlivom úsilí a nedovoľme, aby na ňom parazitovali nezúčastnení politici.

 

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?