Založ si blog

Čakáme na čisté víno v pohári, 8 rokov manipulácií stačilo!

Od zverejnenia prepisu odpočúvania z konšpiračného bytu SIS uplynulo cca 8 rokov. Kauza pod krycím názvom „Gorila“ z rokov 2004-2006 patrí do zlatého fondu manipulácie verejnej mienky. Samotnú nahrávku polícia po čase skartovala, lebo vraj nebola použiteľná ako dôkaz pred súdom. Napriek tomu tím vyšetrovateľov PZ pracuje, boli vznesené obvinenia v 16 veciach, no tam stopa končí, priestor pre konštrukcie, fabulácie a manipulácie je nekonečný. Ako vo veci koná prokuratúra je menej známe. K samotnému prepisu sa vyjadrovali aj takí, ktorí ho nečítali a už vôbec nemali ako porovnať jeho zhodu s nahrávkou. Žiadny relevantný orgán doteraz nepotvrdil, že zverejnený prepis zodpovedá originálnej nahrávke! Bývalá premiérka Radičová prepis charakterizovala ako beletriu. Je teda veľmi pravdepodobné, že zverejnený prepis bol manipulatívne pozmenený. Manipulátor niečo vynechal a niečo doplnil, aby dosiahol sledovaný cieľ.
Minulý týždeň sa rozhovoril šéf vyšetrovateľov „Gorila“, že kópia nahrávky nájdená pri policajnej razii v byte zadržaného Mariána Kočnera, potvrdzuje autenticitu zúčastnených osôb. Teraz prebieha overovanie obsahovej zhody tejto nahrávky s pôvodným prepisom agenta SIS. Zatiaľ nebola takáto zhoda potvrdená! Bude nevyhnutné oddeliť zrno od pliev a prípadné obžaloby doložiť aj dôkazmi o konkrétnych činoch, ktorými bol porušený zákon. Potom možno pristúpiť k čisteniu Augiášovho chlieva, odsúdiť tých, ktorí korumpovali alebo boli korumpovaní! V záujme ozdravenia klímy v spoločnosti je veľmi žiadúce, aby sa tak stalo čo najskôr.
Občan – volič, by tak získal relevantné informácie o tom, kto je kto, koho voliť a koho poslať na politické smetisko. To čo je predkladané občanovi dnes je málo pravdivé a ešte menej úprimné. TV moderátori moderujú politické diskusie tak, aby spolu so starostlivo vybranými hosťami dúchali do pahreby ohníka nádejí na zostavenie „Novej vlády“. Predkladajú podozrivé vlastné či objednané prieskumy verejnej mienky o tom, koho uprednostňuje verejnosť a koho už odmieta. V štýle nekonečnej telenovely zverejňuje „Denník N“ vybrané časti prepisu mobilnej komunikácie medzi obvineným aj obžalovaným Mariánom Kočnerom a jeho priateľmi. História z Gorily sa opakuje, opäť ide o neoverené prepisy, ktoré sú často preceňované. PZ však uzavrel vyšetrovanie vraždy novinára a určiť termín, do kedy majú obe strany čas na študovanie 1500 stranového spisu. Potom príde obžaloba, ktorú prokuratúra prijme a posunie spis na súd alebo vráti PZ na doplnenie.
Občan – volič je už teraz zahltený informáciami, priam nátlakom na podporu tzv. demokratickej opozície. Keď niekto tak každodenne nalieha, obviňuje všetkých naokolo, osočuje, ba priam kriminalizuje a nadáva do mafiánov svojim oponentom, treba si položiť otázku, kto to vlastne je? Pozitívom nedeľnej relácie „Na telo“ bola politická poprava toho, čo politikom nikdy nebol ani nie je, a už ani nebude: Igora Matoviča. Pán Alojz Hlina veľmi správne preukázal, prečo je koaličný potenciál OLANO vysoko rizikový a priam nulový! OLANO nie je politická strana a napriek 8 rokom v parlamente sa ani nechystá byť klasickou politickou stranou. Na otázku, kedy mali v OLANO snem a kto ho zvolil za predsedu Igor Matovič neodpovedal, lebo nič také nebolo, dokonca ani Stanovy OLANO nemá. Na záverečnú otázku položenú divákom, či považuje šéf OLANO za demokratický subjekt, odpovedal po pravde, že z toho pohľadu nie!
Nastáva čas zrenia hrozna a premeny hroznovej šťavy na víno ročníka 2019. Dúfajme, že bude občanom vo volebných kampaniach predkladané najmä čisté víno, žiaden burčiak alebo rampáš, z ktorých spravidla bolí hlava a ani narušenie trávenia a vylučovania nie sú vylúčené.

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.