Založ si blog

Hádaj na tri krát, kto má Veroniku rád . .. .

Úryvok z refrénu repeťáckeho hitu Karola Konárika oslovuje aj Veroniku Remišovú, podpredsedníčku a ministerku vlády SR, predsedníčku vládnej strany „Za ľudí“.

Na osvieženie pamäti

Veronika sa nenašla v umeleckých odvetviach, ktoré študovala doma i v zahraničí a začala písať politicky motivované blogy, najväčší ohlas mal blog v ktorom objavila kauzu „predraženej“ kompy v roku 2015. To nemohlo uniknúť pozornosti Igora Matoviča, tak sa Veronika začala objavovať po jeho boku a pochopiteľne zafungovala ako volavka na kandidačnej listine OĽaNO v parlamentných voľbách 2016 roku. Viac ako tri roky sekala dobrotu a Igorovi odvádzala poctivú robotu. O to viac prekvapilo jej náhle rozhodnutie v roku 2019,  opustiť OĽaNO a pripojiť sa do radov novovytváranej strany exprezidenta Kisku, ktorú nazvali „Za ľudí“. Napriek mediálne podpore a nespornej popularite exprezidenta, ktorý strane predsedal, volebný výsledok 5,77% bol veľkým sklamaním, až takým, že predseda sa hodil maródom a vedeniu strany sa nevenoval. Zohral však rozhodujúcu úlohu na sneme strany, ktorý volil nového predsedu a orgány strany. Na odporúčanie končiaceho predsedu Kisku delegáti uprednostnili Veroniku Remišovú pred Miroslavom Kollárom. Vo vláde Igora Matoviča strana „Za ľudí“ hrá štvrté husle, má podľa koaličnej zmluvy len dve  ministerstvá a už ju stihli opustiť dvaja poslanci (Kollár a Valášek). Viacerí poslanci z klubu „Za ľudí“ otvorene kritizovali vládnutie a vôbec výkon politiky po prevzatí moci 21. 03. 2020 (Letanovská, Šeliga, Hattas, Benčík). Dnes má poslanecký klub „Za ľudí“ iba 10 kresiel, keby odišli ešte traja poslanci, klub by de facto zanikol.

Podivné lavírovanie vo vládnej kríze

Popri Richardovi Sulíkovi aj Veronika Remišová ukázala „dôležitosť“ strany „Za ľudí“ vo vládnej koalícii, keď vyslovila ultimatívne požiadavky na okamžitý odchod premiéra Matoviča. Vo vládnej koalícii od začiatku marca tohto roku kypia vášne každý deň. Po nekonečných rečiach a hádkach nasledovali demisie ministrov v poradí Krajčí, Krajniak, Sulík, Kolíková, Grehling, Korčok, no stále sa nevie čo v dielni OĽaNO ukuje Igor Matovič. Nechal sa počuť, že ak odstúpi z pozície premiéra, tak chce pôsobiť vo vláde ako jej člen, to však podmienil bezpodmienečným odchodom Sulíka a v rekonštruovanej vláde nechce vidieť ani Kolíkovú a v parlamentných funkciách nemajú byť Šeliga a ani Bittó Cigániková. Sulík zareagoval tak ako sa dalo čakať, keď v rekonštruovanej vláde bude Matovič, tak on sa vráti na pozíciu ministra hospodárstva. Vládna kríza trvá viac ako tri týždne a jej rozuzlenie je v nedohľadne. Namiesto dohôd koaličné strany vyťahujú ultimatívne požiadavky: SaS vystúpi z vládnej koalície ak Matovič nepodá demisiu v stredu 24 marca, Za ľudí vystúpi z koalície, ak Matovič nepodá demisiu do 29 marca a Sme rodina vystúpi z koalície ak vládna kríza nebude vyriešená do 2 apríla. Igor Matovič tak má na výber, či chce zachovať štvorkoalíciu alebo trojkoalíciu alebo vládnuť v menšinovej vláde. Vládna kríza však preskočila už do parlamentu, plenárna schôdza bola prerušená na 7 dní, čo len odzrkadľuje náladu v poslaneckých kluboch koaličných strán. K dnešnému dňu podalo demisiu 6 ministrov vlády SR, minister Doležal je na prášky, lebo má dočasne riadiť až tri rezorty! K nefunkčnej vláde pribudol sotva funkčný parlament. Možno povedať, že vládna koalícia doriadila tento štát ako sviňa mech! Prezidentka vyzvala Matoviča na podanie demisie už včera, no ticho po pešine. Dnes OĽaNO vyzvalo SaS, aby nerozbíjali vládu, lebo rokovania o rekonštrukcii vlády na pôdoryse štvorkoalície pokračujú. Podľa Naďa pani prezidentka vykopla otvorené dvere! Nad tým všetkým možno len zaplakať!

Keď diletanti rokujú o rekonštrukcii vlády, očakávajme katastrofu

Hádam všetci ministri súčasnej vlády sa vidia aj v vo vláde rekonštruovanej, aj tí ktorí podali demisiu, aj nepodarený premiér, pre ktorého by sa malo vytvoriť nové ministerstvo pre boj proti korupcii a pre jeho nehynúce zásluhy v tejto oblasti, by mal byť dokonca podpredsedom vlády!!! Najlepšie túto „rekonštrukciu“ charakterizovala pani prezidentka „Vláda nie je s.r.o. v ktorej si podielnici rozdeľujú riadiace pozície podľa svojich záujmov, vláda je výkonný orgán štátnej správy“. Matovič hádam vie, že s jeho demisiou padá celá vláda a o novej vláde bude potom rozhodovať prezidentka. Teraz sa ukáže celkom jasne kto je kto, kto drží slovo a kto len dookola lavíruje a bohapusto klame občanom.

Kto má našu vicepremiérku Veroniku rád?

Keď bude Veronika pokračovať tak ako na poslednej TB, tak tábor jej sympatizantov a nádejných voličov  vykape. Nádej, že sa udrží vo vláde je mizivá a krátkodobá. Jediné čo jej zachová aké také šance je, keď  dodrží svoje záväzky, ktoré vyslovila na začiatku marca tohto roku.

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

Stratil Andrej Danko politický kompas alebo je to vážnejšie?

11.01.2024

V období sviatkov väčšina politikov odložila zbroj a venovala sa obyčajným ľudským radostiam a starostiam. No našli sa aj výnimky z ktorých najviac „bodoval“ Andrej Danko – predseda SNS a podpredseda NR SR. Vo viacerých mediálnych výstupoch zahral rolu prognostika a veštca, vyjadroval obavy o stabilitu vládnej koalície a prezrádzal „tajomstvá“ z koaličnej [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.