Založ si blog

Samé paradoxy, ako sme si ustlali – tak spávame

Post-covidové paradoxy

Hrozivá mutácia „Omicron“ zlyhala a katastrofické prognózy s ňou spájané, vyšli na posmech. Ono to zasa tak  smiešne nie je, bo rozbehnutý biznis s očkovaním a testovaním zrazu vyfučal, miliónové objednávky vakcín sú stornované a vyrobené vakcíny pomaly exspirujú – putujú do spaľovní alebo darom na Belize. Daňový raj v Belize mal ukrývať Ficov lup vo výške 750 melónov USD, no paradoxne: nebolo nič preukázané a Fico má odvtedy palicu na Matoviča, ktorou ho pretiahne po chrbte pri každej príležitosti a má recht! Takmer všetky proti-covidové opatrenia boli zrušené a napriek tomu, pandémia najpandémiovejšia sa vytráca zo života ľudí aj z nemocníc, ktoré sa po 2 rokoch vracajú do stavu liečby všetkých pacientov, aj tých odložených aj tých, ktorým boli ochorenia diagnostikované neskoro! Ukazuje sa, že riadenie rezortu zdravotníctva nebolo zvládnuté, ale že vôbec! Z rezortu ubudlo tisíce lekárov, sestier a ďalších pracovníkov a k tomu: financovanie nestíha rast reálnych nákladov, valorizácia miezd sa zastavila v roku 2019, pripravená rekonštrukcia a modernizácia koncových nemocníc v BB, MT a BA sa neuskutočnila, oddlženie nemocníc sa v roku 2020 neurobilo – lebo covid! Dnes sa ukazuje amaterizmus vládnutia aj v tom, že investičné zámery v zdravotníctve, ktoré majú byť financované z rozvojových fondov EU, nebudú do roku 2026 realizované – lebo nič nie je pripravené! Paradoxné je najmä to, že na poslednú chvíľu bola schválená reforma zdravotníctva, ktorá počíta aj s tzv. stratifikáciou nemocníc, lenže bez mohutných investícií nemôže stratifikácia nemocníc zdravotníctvu pomôcť, no poškodiť môže celý rezort a najmä pacientov, ktorých je neúnosne veľa!

Paradoxy v rezorte spravodlivosti

Uplynulo 14 mesiacov odo dňa, kedy sa aj pospolitý ľud slovenský dozvedel o utajenej správe SIS, ktorá odhalila a zdokumentovala činnosť skupiny vyšetrovateľov NAKA, prokurátorov ÚŠP a sudcov ŠTS, ktorí sa našli vo „výrobe obvinení“ politicky nepohodlných osôb zo závažných trestných činov: korupcie, zneužívania právomoci verejného činiteľa alebo založenia, zosnovania a podpory organizovanej zločineckej skupiny!!! Krátko na to, bol zatknutý, obvinený z korupcie a posadený do vyšetrovacej väzby samotný riaditeľ SIS Pčolinský. Posedel si viac ako pol roka, pochudol, prišiel o lukratívny post a to len preto, že konal v súlade so zákonom. Kajúcnici Makó a Beňa (jeho námestník) sa ku svojim kriminálnym činom priznali a výmenou za smiešne nízke tresty podali svedectvá o tom, že ex-riaditeľ SIS mal dostať úplatok vo výške 25.000 €. Obvinený Pčolinský sa nedočkal obžaloby, ani nebol postavený pred súd, no ani sa ku spáchaniu skutku nepriznal. Možno by vo väzbe sedel dodnes, keby nezasiahol GP Žilinka a uznesenie o väzobnom stíhaní nezrušil. Súčasne bol spod väzby oslobodený Jaroslav Haščák, ktorého priamo z budovy PENTY vyviedlo kompletné LYNX KOMANDO o sile najmenej 30 po zuby ozbrojených kukláčov. GP využil svoju právomoc a v súlade s & 363 Trestného poriadku, uznesenie ŠTS zrušil ako nedôvodné! Na základe sťažností, ÚS SR konštatoval v 16 prípadoch porušenie práv obvinených a väznených osôb a dokázal tak, že spravodlivosť na Slovensku je nielen slepá, ale čo je horšie zaťažená politickými objednávkami. Čo na to hovorí vládna koalícia? Stále to isté: my sme rozviazali polícii a OČTK ruky a čistíme spoločnosť od čiernych oviec.

Priebeh udalostí nazývaný aj „Vojnou policajtov“ bol popísaný a pretlmočený tisíc krát, nemá zmysel to opakovať, no signifikantné je, že nebohý ex-prezident PZ Lučanský svoju rezignáciu odôvodnil tým, že nemôže sa dívať na to, ako sa PZ politizuje. Čoskoro bol sám obvinený z pokračujúcej korupcie a uväznený v UVV a UVTOS Prešov, kde si mal sám zaviniť zranenie oka, bol operovaný v UVN Ružomberok, doliečovaný v Trenčíne a po návrate do Prešova sa mal obesiť na teplákovej bunde ležiac na posteli!!! Je príznačné, že ani po 1,5 roku nebol OČTK urobený konečný záver o kauze. Verejnosť čaká a nezabúda! Je paradoxné, že nebola za početné zlyhania vyvodená žiadna politická tobôž trestnoprávna zodpovednosť. Ministerka spravodlivosti dve odvolávania ustála a Minister vnútra ustál dokonca päť odvolávaní!

Daňové delikty sú chránené zákonom a delikventi nadovšetko

Dlho ohlasovaný a pripravovaný záťah na najvyššie poschodia politiky sa uskutočnil 20. apríla, kedy policajné útvary obvinili a zadržali advokátov Paru a Kaliňáka. Poslanca NR Fica obvinili. Vyšetrovateľ NAKA im kládol za vinu: spáchanie TČ založenia, zosnovania a podpory organizovanej zločineckej skupiny v súbehu so zneužívaním právomocí verejného činiteľa a ohrozenia daňového tajomstva! V zločineckej skupine mali pôsobiť aj ex-prezident PZ Gašpar a paradoxne ako jej vodca podnikateľ Norbert Bodor. Skupina mala v rokoch 2015 – 2016 nezákonne získavať informácie na politických oponentov ex-prezidenta Kisku a poslanca NR Matoviča. Pre zadržaných Paru a Kaliňáka žiadal prokurátor ÚŠP trestné stíhanie vo väzbe. Pre obvineného Fica poverený prokurátor ÚŠP podal v mene GP žiadosť do NR SR, na vydanie súhlasu NR s trestným stíhaním poslanca Fica v kolúznej väzbe. Sťažnosť advokáta Paru NS SR zamietol a Kaliňáka čaká to isté. Zostane im len posledný opravný prostriedok, obrátiť sa so sťažnosťou na ÚS SR. Obvinený poslanec a predseda Smeru SD stihol niekoľko TB, mítingov a vystúpení v masmédiách. Jeho obrana bola jasná a razantná, tvrdil opakovane, že nepochopil z čoho je vlastne obvinený a proti čomu sa má brániť, vraj mu to počas výsluchu ani vyšetrovateľ NAKA nevedel vysvetliť. To ako na TB a v masmédiách informoval o daňových deliktoch Kisku a Matoviča nepovažuje za trestný čin, lebo to bola pravda a terajšie obvinenie so snahou strčiť ho do väzby na rok alebo poldruha, číta ako politickú pomstu Matoviča. Existenciu zločineckej skupiny odmietol ako výmysel podložený iba výpoveďami kajúcnikov. Plénum NR SR v kompletnom zložení 150 prítomných poslancov 4. mája 2022 odmietlo vydať poslanca Fica na stíhanie vo väzbe! Návrh uznesenia nepodporili poslanci za „Sme rodina“ a aj dve poslankyne hnutia „OĽaNO“ a viacerí už nezávislí poslanci. Tu vo vzduchu visia hneď dva paradoxy: ako si to vykladáme zákony, keď daňové delikty sú predmetom  daňového tajomstva a prečo vládna koalícia opakovane rieši otázku: byť či nebyť??? Príznačné sú alergické reakcie Matoviča: napadol prezidentku, koaličného partnera SAS a svoje hnutie bez ladu a skladu vyhlasuje za jediné bojujúce proti korupcii!!! Topiaci sa chytá aj slamky alebo už britvy???

 

V poslednej minúte nám vykypelo z hrnca, prečo?

05.07.2024

S výsledkami našich športovcov v tomto roku môžu byť spokojní iba tí najzanietenejší fanúšikovia. Spokojné sú stávkové kancelárie a nepochybne aj komerčné televízie, ktoré nám sprostredkovali športové prenosy a nepochybne urobili dobrý biznis. Sklamali hokejisti, kedy mnohí odborníci tvrdili, že tohtoročný výber kanadského trénera je oveľa silnejší ako boli [...]

Básnici idú do neba, ale len niektorí

20.06.2024

Básnici a spisovatelia patria do elity každej kultúrnej spoločnosti. Dostáva sa im uznania aj stovky rokov po smrti – tým najlepším. Samozrejmým predpokladom básnikov je excelentná inteligencia a boží dar nevšedného talentu k tvorbe textov, ktoré prežijú veky. Ako Slovensko prišlo o „básnika“ V polovici mája 2024 sa Slovenskom rozšírila správa o šokujúcom [...]

Paradoxy v našej politike sú časté

02.05.2024

Paradox vo všeobecnosti znamená protirečivé až nezmyselné tvrdenie alebo výpoveď. Paradoxných tvrdení a výpovedí sa vyskytuje v našej politike neúrekom a spôsobujú to, že tieto praktiky prenikajú do povedomia občanov v takej miere, že niektoré priam zľudovejú. Nasleduje zopár príkladov. Správa sa ako neriadená strela – takto onálepkovaný politik alebo iná [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.