Založ si blog

Samé paradoxy, ako sme si ustlali – tak spávame

Post-covidové paradoxy

Hrozivá mutácia „Omicron“ zlyhala a katastrofické prognózy s ňou spájané, vyšli na posmech. Ono to zasa tak  smiešne nie je, bo rozbehnutý biznis s očkovaním a testovaním zrazu vyfučal, miliónové objednávky vakcín sú stornované a vyrobené vakcíny pomaly exspirujú – putujú do spaľovní alebo darom na Belize. Daňový raj v Belize mal ukrývať Ficov lup vo výške 750 melónov USD, no paradoxne: nebolo nič preukázané a Fico má odvtedy palicu na Matoviča, ktorou ho pretiahne po chrbte pri každej príležitosti a má recht! Takmer všetky proti-covidové opatrenia boli zrušené a napriek tomu, pandémia najpandémiovejšia sa vytráca zo života ľudí aj z nemocníc, ktoré sa po 2 rokoch vracajú do stavu liečby všetkých pacientov, aj tých odložených aj tých, ktorým boli ochorenia diagnostikované neskoro! Ukazuje sa, že riadenie rezortu zdravotníctva nebolo zvládnuté, ale že vôbec! Z rezortu ubudlo tisíce lekárov, sestier a ďalších pracovníkov a k tomu: financovanie nestíha rast reálnych nákladov, valorizácia miezd sa zastavila v roku 2019, pripravená rekonštrukcia a modernizácia koncových nemocníc v BB, MT a BA sa neuskutočnila, oddlženie nemocníc sa v roku 2020 neurobilo – lebo covid! Dnes sa ukazuje amaterizmus vládnutia aj v tom, že investičné zámery v zdravotníctve, ktoré majú byť financované z rozvojových fondov EU, nebudú do roku 2026 realizované – lebo nič nie je pripravené! Paradoxné je najmä to, že na poslednú chvíľu bola schválená reforma zdravotníctva, ktorá počíta aj s tzv. stratifikáciou nemocníc, lenže bez mohutných investícií nemôže stratifikácia nemocníc zdravotníctvu pomôcť, no poškodiť môže celý rezort a najmä pacientov, ktorých je neúnosne veľa!

Paradoxy v rezorte spravodlivosti

Uplynulo 14 mesiacov odo dňa, kedy sa aj pospolitý ľud slovenský dozvedel o utajenej správe SIS, ktorá odhalila a zdokumentovala činnosť skupiny vyšetrovateľov NAKA, prokurátorov ÚŠP a sudcov ŠTS, ktorí sa našli vo „výrobe obvinení“ politicky nepohodlných osôb zo závažných trestných činov: korupcie, zneužívania právomoci verejného činiteľa alebo založenia, zosnovania a podpory organizovanej zločineckej skupiny!!! Krátko na to, bol zatknutý, obvinený z korupcie a posadený do vyšetrovacej väzby samotný riaditeľ SIS Pčolinský. Posedel si viac ako pol roka, pochudol, prišiel o lukratívny post a to len preto, že konal v súlade so zákonom. Kajúcnici Makó a Beňa (jeho námestník) sa ku svojim kriminálnym činom priznali a výmenou za smiešne nízke tresty podali svedectvá o tom, že ex-riaditeľ SIS mal dostať úplatok vo výške 25.000 €. Obvinený Pčolinský sa nedočkal obžaloby, ani nebol postavený pred súd, no ani sa ku spáchaniu skutku nepriznal. Možno by vo väzbe sedel dodnes, keby nezasiahol GP Žilinka a uznesenie o väzobnom stíhaní nezrušil. Súčasne bol spod väzby oslobodený Jaroslav Haščák, ktorého priamo z budovy PENTY vyviedlo kompletné LYNX KOMANDO o sile najmenej 30 po zuby ozbrojených kukláčov. GP využil svoju právomoc a v súlade s & 363 Trestného poriadku, uznesenie ŠTS zrušil ako nedôvodné! Na základe sťažností, ÚS SR konštatoval v 16 prípadoch porušenie práv obvinených a väznených osôb a dokázal tak, že spravodlivosť na Slovensku je nielen slepá, ale čo je horšie zaťažená politickými objednávkami. Čo na to hovorí vládna koalícia? Stále to isté: my sme rozviazali polícii a OČTK ruky a čistíme spoločnosť od čiernych oviec.

Priebeh udalostí nazývaný aj „Vojnou policajtov“ bol popísaný a pretlmočený tisíc krát, nemá zmysel to opakovať, no signifikantné je, že nebohý ex-prezident PZ Lučanský svoju rezignáciu odôvodnil tým, že nemôže sa dívať na to, ako sa PZ politizuje. Čoskoro bol sám obvinený z pokračujúcej korupcie a uväznený v UVV a UVTOS Prešov, kde si mal sám zaviniť zranenie oka, bol operovaný v UVN Ružomberok, doliečovaný v Trenčíne a po návrate do Prešova sa mal obesiť na teplákovej bunde ležiac na posteli!!! Je príznačné, že ani po 1,5 roku nebol OČTK urobený konečný záver o kauze. Verejnosť čaká a nezabúda! Je paradoxné, že nebola za početné zlyhania vyvodená žiadna politická tobôž trestnoprávna zodpovednosť. Ministerka spravodlivosti dve odvolávania ustála a Minister vnútra ustál dokonca päť odvolávaní!

Daňové delikty sú chránené zákonom a delikventi nadovšetko

Dlho ohlasovaný a pripravovaný záťah na najvyššie poschodia politiky sa uskutočnil 20. apríla, kedy policajné útvary obvinili a zadržali advokátov Paru a Kaliňáka. Poslanca NR Fica obvinili. Vyšetrovateľ NAKA im kládol za vinu: spáchanie TČ založenia, zosnovania a podpory organizovanej zločineckej skupiny v súbehu so zneužívaním právomocí verejného činiteľa a ohrozenia daňového tajomstva! V zločineckej skupine mali pôsobiť aj ex-prezident PZ Gašpar a paradoxne ako jej vodca podnikateľ Norbert Bodor. Skupina mala v rokoch 2015 – 2016 nezákonne získavať informácie na politických oponentov ex-prezidenta Kisku a poslanca NR Matoviča. Pre zadržaných Paru a Kaliňáka žiadal prokurátor ÚŠP trestné stíhanie vo väzbe. Pre obvineného Fica poverený prokurátor ÚŠP podal v mene GP žiadosť do NR SR, na vydanie súhlasu NR s trestným stíhaním poslanca Fica v kolúznej väzbe. Sťažnosť advokáta Paru NS SR zamietol a Kaliňáka čaká to isté. Zostane im len posledný opravný prostriedok, obrátiť sa so sťažnosťou na ÚS SR. Obvinený poslanec a predseda Smeru SD stihol niekoľko TB, mítingov a vystúpení v masmédiách. Jeho obrana bola jasná a razantná, tvrdil opakovane, že nepochopil z čoho je vlastne obvinený a proti čomu sa má brániť, vraj mu to počas výsluchu ani vyšetrovateľ NAKA nevedel vysvetliť. To ako na TB a v masmédiách informoval o daňových deliktoch Kisku a Matoviča nepovažuje za trestný čin, lebo to bola pravda a terajšie obvinenie so snahou strčiť ho do väzby na rok alebo poldruha, číta ako politickú pomstu Matoviča. Existenciu zločineckej skupiny odmietol ako výmysel podložený iba výpoveďami kajúcnikov. Plénum NR SR v kompletnom zložení 150 prítomných poslancov 4. mája 2022 odmietlo vydať poslanca Fica na stíhanie vo väzbe! Návrh uznesenia nepodporili poslanci za „Sme rodina“ a aj dve poslankyne hnutia „OĽaNO“ a viacerí už nezávislí poslanci. Tu vo vzduchu visia hneď dva paradoxy: ako si to vykladáme zákony, keď daňové delikty sú predmetom  daňového tajomstva a prečo vládna koalícia opakovane rieši otázku: byť či nebyť??? Príznačné sú alergické reakcie Matoviča: napadol prezidentku, koaličného partnera SAS a svoje hnutie bez ladu a skladu vyhlasuje za jediné bojujúce proti korupcii!!! Topiaci sa chytá aj slamky alebo už britvy???

 

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.