Založ si blog

Bude ako nebolo alebo od desiatich k piatim

Krutá realita pri ktorej blednú koaličné sľuby

V roku 2020 nám nová vláda SR sľubovala hory doly, lebo to bude TOP vláda SR a na dôvažok nebudú kradnúť, no nemilosrdne budú bojovať s korupciou a mafiou, ktorá prenikla na najvyššie poschodia moci! Pri pohľade na zostavu vedenú Igorom Matovičom mnohí pochybovali o jej schopnosti riadiť štát a vývoj udalostí im dal žiaľ za pravdu. V boji s pandémiou použila SR ako jediná „atómovú zbraň“ celoplošné testovanie, dokonca dva krát po sebe. Už vtedy premiér Matovič nazval verejne ministra Sulíka idiotom, ktorý nedokázal obstarať dostatok testov. Náš experiment na ľuďoch bol údajne pod rukou predaný do UK. Čoskoro na to Matovič ukázal ako sa to nemá robiť – bez súhlasu vlády nakúpil neschválenú ruskú vakcínu SPUTNIK V, o ktorú viedol krutý zápas so šéfkou ŠÚKL, no nepochodil ani po tom, čo na hulváta vybavil v Budapešti urýchlené testovanie SPUTNIKA v certifikovanom laboratóriu. Záujem o očkovanie touto vakcínou prejavilo menej ako 80 tisíc občanov a to bolo jedno veľké fiasko a škoda tiež. Sám Matovič obvinil Sulíka z toho, že zavinil smrť 4.500 občanov a posielal ho kopať hroby. Ministri za SaS, Za ľudí a Sme rodina postupne podali do rúk prezidentky demisie a tak sa vládna kríza musela riešiť tak, aby Matovič odišiel z funkcie premiéra. Šalamúnske riešenie spočívalo v zámene kresiel premiéra a ministra financií. Rezignovaní ministri boli znovu vymenovaní a novým bol iba minister Lengvarský. Napriek mimoriadnemu nasadeniu zdravotníkov a vynaloženým miliardám, výsledky boja s pandémiou Slovensko zaradili na chvost hodnotených krajín. Celkový počet obetí 20.000 nás po prepočítaní na 100 tisíc obyvateľov radí na posledné miesta v štátoch EÚ, keď porovnateľné štáty dosiahli násobne lepšie výsledky. Rovnako kritické sú aj údaje o celkovom počte úmrtí za roky 2020 a 2021. V roku 2021 zomrelo najviac ľudí od roku 1919, dokonca o 20.000 viac ako v roku 2019, teda ani vo vojnových rokoch nebola taká vysoká úmrtnosť. Tu sa konečne ozývajú triezve hlasy, že zodpovednosť za kolapsový stav zdravotníctva nesie naša TOP vláda, ktorá dosiahla to, že nám chýba 1.300 lekárov a 2.400 sestier. Obmedzila sa prevencia, spomalila a oneskorila liečba závažných stavov. Zdravotný stav obyvateľstva sa zhoršil a kolabujúce zdravotníctvo to jednoducho nezvláda. Za všetko o riadení rezortu zdravotníctva vypovedá to, že za takmer 2,5 roka neboli zdravotníkom zvýšené mzdy ani o cent a akútnu krízu s hrozbou hromadných výpovedí nevie vláda vyriešiť, lebo prednostne rieši svoju existenciu a ani v tom nepresvedčuje o svojom práve na existenciu!

„Hliník se odstehoval do Humpolce“ a hliník vyrobený na Slovensku do histórie?

Predstavenstvo spoločnosti SLOVALCO rozhodlo zastaviť výrobu primárneho hliníka do konca septembra tohto roku, lebo vysoké ceny elektriny bez štátnej podpory by spoločnosť zruinovali. Strategický podnik v Žiari nad Hronom je poslednou obeťou vlády, ktorá nevládne, ale sa vydiera navzájom. SaS identifikovala ešte v júli hlavného vinníka väčšiny problémov Igora Matoviča a trvá na jeho odchode z vlády SR. Zákopovú vojnu medzi SaS a OĽaNO si občania užívajú do sýtosti, ozvali sa aj tí „umelci“, ktorí vykrikovali z tribún v 2018 roku a tlačili na odchod premiéra Fica a ministra vnútra Kaliňáka z vlády. V otvorenom liste Igorovi Matovičovi oceňujú jeho zásluhy v zápase o očistu spoločnosti a právny štát, ale jeho odstúpenie by uvítali ako štátnický krok!!! Reakcia Eduarda Chmelára bola nasledovná: „Vy už radšej mlčte“!. Za najpravdepodobnejší vývoj po 1.9.22 sa uvažuje o snahe vládnuť ďalej s podporou nestálej väčšiny v NR SR.

Čo sa to robí s týmto svetom? Čo všetko chýba a čo nechýba vôbec

Horory ako žáner už nefrčia, lepšie a autentickejšie je sledovať denné spravodajstvo. Obrovské sucho následkom ktorého bude mizerná úroda potravín a krmovín, nedostatok vody, vysychanie studní, potokov, riek, ba aj také veľrieky ako Rýn a Dunaj sa menia na riečky, horúčavy roztápajú alpské ľadovce, lesné požiare o rozlohách a intenzitách, ktoré tu doteraz neboli. Je to len obrana prírody alebo jej pomsta ľudstvu? Za federácie sa hovorievalo smerom k bratom Čechom: „Dejte mi lidi, já to udelám“. Ľudia chýbajú okrem zdravotníctva aj v školstve, armáde, polícii. na železniciach, kde sa toľkí ľudia stratili? Masmediálnu komunikáciu študuje viac študentov ako techniku a medicínu (domácich) a tak máme nadostač redaktorov, moderátorov, hovorcov, asistentov, analytikov a ďalších prepotrebných profesií. Nuž, ľudstvo si musí vybrať ako si chce uchovať planétu vhodnú pre život. Isté je, že fráza o trvalo udržateľnom raste je nezmysel! Ochrana ovzdušia, znižovanie exhalátov uhlíkových palív zaplače, keď ruský plyn nahrádzame uhlím a drevom a k tomu nevieme uhasiť obrovské požiare, produkujeme výbuchy a nielen na Ukrajine.

Prečo sa rozpadá vládna koalícia na Slovensku 

Zastupiteľskú demokraciu a stabilnú vládu nemôžu zabezpečiť strany svojho druhu, ktorým chýba prevodová páka medzi občanmi a orgánmi strany, ktoré nemajú štruktúry v krajoch, okresoch a obciach, ktoré nemajú ani žiadne orgány, strany fungujúce na spôsob schránkových firiem a taká je zostava hnutia OĽaNO ukrývajúce v sebe zverbovancov z neúspešných strán NOVA, KÚ a ZMENA ZDOLA. Množstvo prúdov, bez kontroly členskou základňou vygeneruje tak zákonite excesy, vystúpenia z poslaneckého klubu a dokonca podporu cudzích myšlienok a cieľov. Strana založená pol roka pred voľbami (Za ľudí) exprezidentom Kiskom neprispela k stabilite už tým, že vodca odstúpil pre zdravotné problémy a odhalené vzťahy s podsvetím. Strana sa rozštiepila a väčšina poslancov aj s jednou ministerkou prešli do klubu SaS. Strana SaS je elitárskou stranou s deficitom vnútrostraníckej demokracie. Hnutie Sme rodina je poznačené populizmom, ale stabilita mu zatiaľ nechýba. Len zdravé politické strany dokážu garantovať stabilitu aj výber kádrov pre vládnutie, aktuálne sú to Smer SD, Hlas SD, SNS, KDH. Nájsť aj iné bude spojené s rizikom sklamania.

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

Stratil Andrej Danko politický kompas alebo je to vážnejšie?

11.01.2024

V období sviatkov väčšina politikov odložila zbroj a venovala sa obyčajným ľudským radostiam a starostiam. No našli sa aj výnimky z ktorých najviac „bodoval“ Andrej Danko – predseda SNS a podpredseda NR SR. Vo viacerých mediálnych výstupoch zahral rolu prognostika a veštca, vyjadroval obavy o stabilitu vládnej koalície a prezrádzal „tajomstvá“ z koaličnej [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.