Založ si blog

Vo volebnej kampani sa tvrdí muzika

Upresnenie používaných pojmov:

Demokratické strany a demokratickí voliči ….. Snaha rozdeliť politické strany, hnutia a dokonca aj voličov na demokratických a tých , je vo vyjadreniach pravicovo orientovaných strán chlebom každodenným. V prvom rade o demokracii nemôžu s čistým svedomím hovoriť predstavitelia strán, v ktorých demokracia nie je prítomná v stanovách (ak vôbec stanovy majú), v subordinačnej štruktúre orgánov v regiónoch (ak vôbec také orgány a štruktúru majú), v členskej základni a jej účasti na rozhodovaní v strane či hnutí. Určovať ktorí voliči sú demokratickí neprislúcha politikom, ktorí to využívajú ako pseudo-argumenty v politickom diškurze. Príznačné je, že zásadne svojich voličov vyzdvihujú ako demokratických.

Dôkazom volebného podvodu v roku 2020 bol utajený zánik hnutia OĽaNO a zaregistrovanie nového hnutia OĽaNO – NOVA – KÚ – Zmena zdola. Po víťazných voľbách sa opäť hovorilo iba o OĽaNO. Toto hnutie od roku 2010 do roku 2019 malo iba 4 členov, nemalo sídlo, ani orgány = One Man Show. Po vstupe do vlády prijali za členov väčšinu zvolených poslancov NR a tým urobili zákonu zadosť! Na svojom webovom sídle nemajú stanovy, v zozname členov „Predsedníctva“ sú aj bývalí ministri – preskočivší do „Demokratov“. Medzi poslancami je zabudnutý aj minister Mikulec. Namiesto info o orgánoch v regiónoch majú dotazník pre záujemcov! Ešteže konečne majú sídlo na Zámockej v Bratislave, ale aké? Je to skôr kancelária. Dôkazy o činnosti orgánov hnutia absentujú! Demokratické voľby? Vec neznáma! Akým politickým diletantom bol zverený náš štát – tak to aj dopadlo! Keď samozvaní predstavitelia OĽaNO hovoria o demokracii je to rúhanie!

Musíme sa spájať, aby neprepadli hlasy demokratických voličov ….. Náš volebný systém je pomýlený v tom, že do volieb vstupujú subjekty, ktoré nie sú politickými stranami v pravom slova zmysle a preto nemôžu plniť svoju základnú úlohu, pri výkone moci prostredníctvom volených zástupcov. Keď do volieb vstupuje 28 strán a hnutí je dopredu jasné, že 3/4 z nich sa do parlamentu nedostane – im pridelené hlasy sa prepočítajú v tzv. druhom skrutíniu medzi úspešné strany v pomere zodpovedajúcom ich volebných ziskov. Vytváranie predvolebných koalícií či umiestňovanie „cudzích“ predstaviteľov na kandidátku jednej strany je zárodkom jej nefungovania vo vládnej koalícii. Spájanie rôznorodých prúdov a strán je podvodom na voličoch, ukázalo sa dostatočne, že takéto subjekty sú nestabilné, náchylné na krízy a rozpady aj vtedy, kedy majú vládnuť krajine. Inými slovami: zlepence v praxi nefungujú! Správnu cestu naznačil Hlas SD – ak sa rozhodnú členovia z „Dobrej voľby“ vstúpiť do strany, môžu kandidovať do parlamentu na kandidátke Hlasu SD. Spájanie mini-strán v praxi naráža na nezlučiteľnosť ich programov a egá lídrov. Skúsenosť má aj expremiér Dzurinda s jeho projektom „Modrá koalícia“ z ktorej zostali len „Modrí“ a zatiaľ len rokujú!

Výroková imunita poslancov platí iba v parlamente ….. poslanci počas rokovania výboru alebo pléna Národnej rady požívajú výrokovú imunitu – alias, za svoje výroky nemôžu byť stíhaní! Ako rezíduum z minulosti je aplikačná prax taká, že poslanci si púšťajú hubu na špacír aj v iných priestoroch parlamentu, napríklad na chodbách, kde pred bannerom NR SR kážu na tlačových konferenciách. Ešte okatejšie je osočujúce a urážlivé, dokonca aj vulgárne vyjadrovanie na rôznych mítingoch a zhromaždeniach. Keď sa takto správa poslanec aj v masových médiách alebo sociálnych sieťach, je to priam trestuhodné. Varujúce je, že k táravým  a arogantným poslancom sa zaradili aj viacerí členovia vlády, premiérov nevynímajúc. Títo žiadnu výrokovú imunitu nemajú a predsa sa vyjadrujú ako im huba narástla. Takéto nekultúrne konanie sa stalo úplne bežné a rozhodujúcou mierou prispelo k nízkej dôveryhodnosti orgánov štátu v širokej verejnosti. Prečo nekonajú OČTK voči porušovateľom? Nuž preto, lebo „Vrana vrane oko nevykole“ – alias  kým v takejto činnosti vynikajú vládni politici budú OČTK slepé a hluché.

Poslanie stíhačiek MIG 29 na Ukrajinu zachráni tisíce životov ….. na tému darovania vlastne vyradených strojov sa pohovorilo a popísalo množstvo podobných hlúpostí. Zarážajúce je, keď osoba najpovolanejšia – minister obrany tvrdí, že naše stíhačky budú zostreľovať ruské rakety, najmä tie s plochou dráhou letu a tým ochránia životy Ukrajincov. Pravda je samozrejme iná! Naše Migy sú v žalostnom stave: 3 stroje sú dokonca bez motorov, 6 strojov potrebuje opravu a vzlietnuť môžu len 4 stroje a aj tie každých 43 minút letu  signalizujú  poruchu! Navyše, tieto stroje vyrobené v 80-tych rokoch boli vyzbrojené raketami R 23 s infračerveným, tepelným navádzaním, no naše 40 ročné rakety stratili spoľahlivosť a ani pohotovostné stroje nimi neboli vyzbrojované, zostal len palubný kanón Š 30. Ak je pravda, že technici na Ukrajine dokážu naše stroje opraviť a vyzbrojiť, zostane platiť, že línia frontu je dlhá 1.400 km a ruské rakety s plochou dráhou letu „Kaliber“ odpaľované z lodí a z lietadiel prilietajú zo rôznych smerov. Novšie verzie kalibrov majú dolet cez 2.000 km a rýchlosť v cieľovej oblasti 3M (1 km za sek), pričom letia vo výške 10 až 30 metrov nad terénom – to je tvrdý oriešok pre každú PVO. MIG 29 môže zostreliť Kaliber iba vtedy, ak včas radarom zachytí jeho trajektóriu ako cieľ, sleduje ho odzadu a stihne odpáliť raketu R 23 v smere letu rakety, aj tak má na to len pár sekúnd času. Keď budú naše a poľské Migy predstavovať pre armádu RF problém – budú čeliť útokom zo zeme napríklad ..35, prípadne aj SU 57 a tie ich môžu zničiť aj zo vzdialenosti 160 km. Možno k vzdušným súbojom ani nedôjde, lebo skôr ako budú Migy opravené, budú zničené na zemi! Hypersonická raketa Kinžal s rýchlosťou 10 M (3 km za sek) dokáže preraziť aj betónový kryt s hrúbkou 1,6 metra.

Hlas SD je rozhodnutý vytvoriť koalíciu s PS a SAS ….. takéto tvrdenie zaznieva od ex-kolegov zo Smeru SSD opakovane a vytrvalo. Nie je to síce pravda, ale sto krát opakovaná lož sa javí ako pravda, minimálne to vzbudzuje nevôľu priaznivcov Smeru SSD na sociálnych sieťach. Predstavitelia Hlasu SD to dementujú ako vedia, ale ich hlas do neba nedoletí! Príznačné je účelové videnie tej istej veci aj renomovanými odborníkmi. Boris Zala chváli Hlas SD za to, že definitívne zo sebe strhol nálepku Smer 2, naproti tomu Eduard Chmelár nenachádza na politike Hlasu SD nič pozitívne. Nuž, je potrebné pripomenúť, že pán Chmelár je teoretik, ktorý v praxi pri pokusoch so svojou stranou pohorel na celej čiare. Škoda pre Slovensko, že taký vzdelaný človek svojim podcastom na fb rozosieva iba beznádej, tej tu máme predsa dosť a dosť! Ak bude posledná oficiálna výzva Smeru SSD k Hlasu SD na spoluprácu v záujme Slovenska úprimná, potom bude aj prijatá.

Aktuálny stav a nádej na zlepšenie ….. je neutešený, dokonca varovný v tom, že znechucuje politiku kultúrnym občanom a radikalizuje radikálov. V posledných mesiacoch došlo k hrubému ataku na dobré  susedské vzťahy Slovenska a Maďarska či Slovenska a Ruska. Keď ani poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí nevie čo sa hodí a čo sa nehodí hovoriť, tak Boh opatruje Slovensko. Vždy sa nájde dosť papagájov, ktorí vysvetľujú nevysvetliteľné občanom – mediálny priestor je zaprataný humusom aj zapáchajúcim hnojom. Ako to zmeniť? Už nikdy nevoliť politické novotvary a zlepence!

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.