Založ si blog

Zoberme Ficovi tromfy z rúk!

Statočný to Slováčisko Igor Trnavský takto vyzýva demokratickú opozíciu do boja proti Smeru SD. Striedavo atakoval lídrov PS a Spolu, potom KDH, ušlo sa aj SAS a znova dookola. Konkrétne mal na mysli zabrániť tomu, aby došlo medzi nimi k dohode o riešení pre homosexuálne páry. Obrátil sa aj na kresťanských voličov, ktorí nemôžu voliť KDH a pozval ich pod svoje krídla. Podobne vidiac krízu v Moste Híd predkladá riešenia pre občanov – príslušníkov národnostných menšín. V parlamente vybojoval vraj dobrý boj a sám rečnil viac ako 3 hodiny pri odvolávaní premiéra. Aká je príčina toľkej iniciatívy? Hnutie OĽANO je v rozklade, opustilo ho postupne už 8 poslancov a v prieskumoch sa prepadlo pod 7%. Ak sa chce OĽANO uchádzať o priazeň voličov vo februárových parlamentných voľbách bude musieť preukázať splnenie podmienok stanovených volebným zákonom. Tento hybrid nemá v parlamentnej demokracii čo hľadať! Hnutie bez riadnych stanov, bez orgánov, bez sídla, bez riadne zvoleného vedenia, bez členskej základne a programu, je výsmechom do tváre právnemu štátu.

Matovič je presvedčený o tom, že Ficov Smer SD vyhrá voľby vďaka tomu, že bude v kampani používať osvedčenú stratégiu strašenia voličov migrantami a tým, že nádejná nová koalícia ktorá vzíde z budúcich volieb bude k LGBTI priateľská, že od kriminalizuje ľahké drogy atď. No pravda je celkom iná. Koalícia zostavená z 5-7 subjektov bude mať problém zostaviť vôbec nejaký vládny program, bude to kompromis na kompromis a čo je celkom isté, ani tento minimalistický program nebude vedieť doručiť občanom ako splnený! Situácia je ešte vážnejšia ako sa javí, preto knieža Igor nasadzuje všetky zbrane, vrátane tých zakázaných, nekorektných, vulgárnych. V jeho reči, čí každom písanom prejave, sa to hemží osočovaním a slovo mafia je vôbec najfrekventovanejšie. Vari by mu mal niekto vysvetliť, že poslanecká imunita bola zúžená len na výroky v parlamente. Keby všetci neprávom osočení z mafiánstva podali naňho žaloby – Igor by zbytok života strávil u vyšetrovateľov PZ a na súdoch.

V hustej parlamentnej atmosfére funguje priam davová psychóza. Jeden príklad z mnohých: puncovaný intelektuál poslanec Osuský zapochyboval o voličoch smeru SD, či nežerú seno!!!

Ako teda bude v kampani argumentovať Smer SD? Pozitívne, nie intrigami, ale obranou sociálneho štátu, predstavením konkrétnych výsledkov vládnutia. Na základe dobrých výsledkov slovenskej ekonomiky boli urobené viaceré kroky, ktoré posúvajú život občanov k lepšiemu a to výrazne. Za všetky hovoria parametre, že priemerná mzda za druhý kvartál 2019 presiahla 1.100 €, že miera nezamestnanosti je pod 5%. Málokto z opozície si dovolil hlasovať proti sociálne významným opatreniam z dielne vládnej koalície, preto všetky zákony prešli hladko, až ústavnou väčšinou. Pravda kritici sa vždy nájdu, keď na to nestačia politici, nastúpia z druhého sledu analytici, politológovia a treťosektoroví aktivisti – nemakačenkovia, ktorých nikto rozumný neberie vážne.

V SAS pokračuje vojna o pozície na kandidátke, predseda Sulík sa rozhodol zbaviť sa oponentov tak, že si nechá jeho verziu kandidátky odobriť na opakovanom nominačnom sneme, kde predpokladá väčšinovú podporu. Tak ako kedysi vyrazil zo SAS Matoviča a spol. tak vyrazí Galka, Kišovú, Blahovú aj Rajtára. Pomôže to SAS alebo to bude jej pohreb? Popravde,  200 členná strana ktorou lomcujú mocenské spory, nepredstavuje nič čo by Slovensku chýbalo.

Strán je na Slovensku ako maku, o parlamentné lavice môže zabojovať viac ako 30 subjektov. Už bola zaregistrovaná strana „Za ľudí“ a tiež strana „Dobrá voľba“ obe budú mať ustanovujúce snemy, naberajú členov, aj skúsených prebehlíkov. Koalícia PS a Spolu predstavila program na 246 stranách v štýle „Svet je gombička“. Dôležitú úlohu zohrá „Ústredná komisia pre voľby“, ktorá odobrí alebo neodobrí prihlášky strán a hnutí do parlamentných volieb. Po horúcom lete bude aj jeseň horúca, tá politická určite.

 

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.