Založ si blog

Extrémista Fico, daňoví podvodníci Kiska, Daňo a iné príbehy

Čo týždeň dal

V uplynulom týždni sa stali závažné udalosti s dopadom na celú spoločnosť. Tlačové orgány opozície zverejnili video z roku 2009, osoby a obsadenie: Dobroslav Trnka a Ján Počiatek. Parlament hladko schválil rozpočet na rok 2020, NAKA vzniesla obvinenia voči Robertovi Ficovi, Andrejovi Kiskovi aj Martinovi Daňovi. V Prešove výbuch plynu zdevastoval panelák. V sobotu sa konal slávnostný snem strany Smer SD k 20 výročiu vzniku strany.

Nepochybne v NAKA vytvorený tím vyšetrovateľov preskúma podrobne okrem iných aj „debatu“ medzi Trnkom a Počiatkom, vypočuje aktérov, no najmä zistí či ich chvastavé a pripité reči zakladajú trestno-právnu zodpovednosť.

Každoročné lamentácie opozície a odborných útvarov nad rozpočtom verejnej správy netrvali dlho, rokovanie  parlamentu o rozpočte sa skončilo za 8 hodín. Volanie záškodníkov a sabotérov po rozpočtovom provizóriu nebolo vládnou koalíciou vypočuté. Chvála Bohu.

Podľa publikovanej správy vyšetrovateľ NAKA konal na pokyn špeciálneho prokurátora v prípade obvinenia Kisku už v utorok 3 decembra, verejnosť bola informovaná o vznesení obvinenia Ficovi vo štvrtok 5 decembra a o vznesení obvinenia Kiskovi v piatok 6 decembra. Otázku prečo, bola informácia o obvinení Kiskovi zverejnená až deň po zverejnení obvinenia Ficovi, prenechám konšpirátorom. Podľa niektorých reakcií politikov, politológov a komentátorov, bolo to riadené z centrály Smeru s cieľom urobiť pred verejnosťou z Fica mučeníka a poškodiť Kiskovi. To je samozrejme nezmysel.

Svojský kandidát na funkciu prezidenta SR v tohtoročných voľbách, „Don Chichot“, ktorý nebojuje s veternými mlynmi na koni s kopijou, ale nosí všade zapnutú kameru, Martin Daňo sa dopusti daňových deliktov, akýže to paradox: Daňo nezaplatil riadne dane a tým sa zaradil medzi daňových podvodníkov!

Tragédia v Prešove bola zavinená mini-kolektívom subdodávateľa, ktorí mal pripraviť trasu pre nové elektrické káble. Aby nemuseli prekopávať chodníky a cestičky na sídlisku, používali hydraulickú súpravu na pretlačenie kovovej rúry popod cesty a chodníky. Chybili v tom, že pred predmetným bytovým domom prerušili aktívne plynové potrubie. Plyn prenikal popri potrubí a cez voľné priestory v budove stúpal do horných poschodí. Potom stačila iskra aby nastal devastačný výbuch a nasledovné požiare. Čisté svedomie nemajú ani správca a majitelia bytov, ktorí si zrekonštruovali svoj dom pred dvomi rokmi a nedodržali niektoré protipožiarne predpisy, ba ani vytýkané vady neodstránili.

Snem Smeru SD sa konal v sobotu 7 decembra za účasti 920 delegátov, ale bez predsedu Roberta Fica. Infarktový krvný tlak ho prinútil odísť do nemocnice, jeho úlohu zastal so cťou podpredseda Peter Pellegrini.

Hanobil Fico národ, rasu, presvedčenie, podnecoval k nenávisti alebo schvaľoval trestný čin?

NS SR v odvolacom konaní odsúdil vyjadrenia bývalého poslanca ĽSNS Mazureka ako vinného zo spáchania TČ a vymeral mu pokutu 10 tisíc €. Dva dni nato Robert Fico zverejnil krátke video v ktorom komentoval rozhodnutie NS slovami, „Mazurek povedal to čo si myslí väčšina národa, keď niekoho popravíte za pravdu urobíte z neho národného hrdinu“. Tiež položil otázku „To sa mám báť povedať, že časť Rómov zneužíva sociálny systém“? Kto chápe tieto slová ako hanobenie alebo podnecovanie nenávisti, musí byť zvlášť jemnocitný. Jediným slovom nebol schvaľovaný trestný čin spáchaný exposlancom Mazurekom. Zdá sa, že ide o potvrdenie snahy vytvárať z tejto etnickej skupiny chránený druh aj na Slovensku. Je príznačné, že komunita Rómov sa na Slovensku cíti dobre, že sa rozrastá a neuteká do zahraničia, že v mnohých obciach sa rómska otázka vyriešila alebo úspešne rieši, no dosť je aj opačných prípadov. Poslanecký klub za Smer SD sa ako jeden muž postavili za svojho predsedu a prehlásili, že súhlasia s tým, čo povedal Fico v predmetnom videu. NAKA sa vraj zaoberá aj týmto postojom poslancov. Veď uvidíme, či z tohto mraku zahrmí a zaprší. Zákonným orgánom patrí právo rozhodnúť vo veci, ostatní to majú rešpektovať čo však neznamená, mlčať a nebrániť svoju pravdu.

Je obvinenie Andreja Kisku ako organizátora daňového podvodu aktom policajnej mafie, alebo?

Predvolebnú a volebnú kampaň v rokoch 2013-2014 financoval občan Kiska cez svoju firmu KTAG. Už ako prezident SR vysvetľoval kauzu slovami „V apríli 2014 vznikol nárok na vrátku DPH“, príslušný daňový úrad nárok na vrátenie DPH v objeme vyše 146 tisíc € neuznal, firma dorubenú daň zaplatila aj s pokutou. Na prvý pokus bola vec vyšetrovateľom PZ v Poprade odložená. Na zásah GP vec prevzala NAKA a bolo opätovne preskúmané financovanie kampaní vyhodnotené ako nezákonné, lebo KTAG nemala tento druh činnosti vo svojom portfóliu uvedené. Vo februári 2019 bolo vznesené obvinenie konateľovi KTAG za spáchanie TČ daňového podvodu. Už vtedy sa pán exprezident vyjadril pre médiá s tým, že po skončení mandátu mu hrozí basa od 5 do 12 rokov odňatia slobody. Pre verejnosť si vymyslel údajné vydieranie a pomstu Roberta Fica za nevymenovanie za predsedu ÚS SR. Ako bolo oznámené 6 decembra 2019 obvinenie Andrejovi Kiskovi bolo vznesené na základe dôkladného dokazovania, posudkov súdnych znalcov a svedeckých výpovedí. Reakcia Kisku bola signifikantná: na TB dal svojej paranoji voľný priebeh, vraj ide o špinavú politickú kampaň, pomstu Roberta Fica a akt policajnej mafie, ktorú ovláda. Je skutočne poľutovaniahodné, že človek s takými vysokými ambíciami dokáže povedať čo mu slina na jazyk prinesie. Akosi mu nedochádza, že daňové delikty sú považované v každej slušnej spoločnosti za neprípustné a mimoriadne protispoločenské. Ak budú OČTK konať efektívne, bude Andrej Kiska obžalovaný v krátkej dobe a postavený pred súd. Na volebný výsledok, ktorým porazí Roberta Fica môže zabudnúť. V prípade obžaloby by mal rezignovať na svoje plány prevziať moc v krajine! Minulosť Andreja Kisku je však ešte temnejšia a žiadne milosrdenstvo ho nevyviní zo spáchaných skutkov. Doteraz nebola celkom odkrytá pravda o skupovaní pozemkov pod Tatrami, len v roku 1999 Andrej Kiska kúpil 10 pozemkov vo Veľkom Slavkove za smiešne sumy a od bieleho koňa. Jeden súd o pozemok už prehral. Otvára sa ďalšie vyšetrovanie o činnosti pozemkovej mafie, tu falošná hra na Nevedka nepomôže. Každopádne bude zaujímavé sledovať vývoj udalostí, no už dnes je isté, že tí ktorí vsadili na Andreja Kisku budú musieť prepriahať. Mal by poslúchnuť radu sudcu Radačovského, bola úprimná.

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.