Založ si blog

Smer vládne skoro 12 rokov, má aj zásluhy aj zodpovednosť a čo tí ostatní?

Sto krát opakované klamstvo sa stane pravdou. Táto technika zavedená ministrom propagandy III. ríše Goebelsom, má bohaté využitie v aktuálnej predvolebnej kampani.

Jeden z takýchto demagogických budzogáňov dopadá denne na hlavy funkcionárov, členov a sympatizantov strany Smer SD. Vraj „Smer nám vládne až 12 rokov a je teda plne zodpovedný za všetko, čo nie je v optimálnom stave“.

Samostatná SR má 27 rokov a nie 12, to sa akosi prehliada. Nuž, kto všetko bol vedúcou silou vlád po vzniku SR 1.1.1993? Do 15.4.1994 HZDS a Vladimír Mečiar, do 13.12.1994 vláda národného porozumenia na čele Jozef Moravčík, do 30.10.1998 HZDS a Vladimír Mečiar, do 15.10.2002 SDKÚ a Mikuláš Dzurinda, do 4.7.2006 SDKÚ a Mikuláš Dzurinda, do 8.7.2010 Smer SD a Robert Fico, do 4.4.2012 SDKÚ a Iveta Radičová, do 23.3.2016 Smer SD a Robert Fico.

S výnimkou vlády 2012 – 2016 boli všetky ostatné vlády koaličné, zložené najmenej z troch politických subjektov. Je preto nepatričné pripisovať viny a zásluhy len jednému subjektu! Ak to zrekapitulujeme a sčítame volebné obdobia:

Smer SD vedie vládu dvanásty rok,

SDKÚ viedla vládu skoro 8 rokov,

HZDS viedlo vládu 5 rokov a 3 mesiace ,

Vláda národného porozumenia vládla 8 mesiacov.

Keď chceme byť spravodlivo kritickí, potom musíme vziať v úvahu východiskovú situáciu novej samostatnej Slovenskej Republiky v porovnaní so svojimi susednými štátmi. Bola najhoršia vo všetkých porovnateľných parametroch.

Čo riešili vlády do 2006 roku? Okrem výstavby štruktúr štátu najmä: menu, privatizáciu majetku malú aj veľkú. S príchodom vlád SDKÚ dostala zelenú aj privatizácia strategických podnikov, bank, ako huby po daždi sa množili nebankové subjekty, mafiánske skupiny si rozparcelovali republiku a svoje účty si vyrovnávali na uliciach, v reštauráciách, nemocniciach. Pod heslom reforiem prenikol súkromný biznis do zdravotníctva, školstva a poisťovníctva. 98% štátnych a družstevných bytov bolo odpredaných do vlastníctva užívateľom, bol zavedený troj pilierový dôchodkový systém. Ceny a životné náklady rástli dvojnásobnou rýchlosťou oproti rastu miezd a dôchodkov. Vstup SR do EÚ sa oproti susedom oneskoril. Do EÚ sme naozaj vstupovali s holými zadkami a v hlbokom predklone sme zastavili plne funkčnú EBO V1. Životná úroveň obyvateľstva sa prepadla pod úroveň z 80. rokov, nezamestnanosť len pomaly klesala z 20 %, hlboko deficitné hospodárenie štátu bolo nevyhnutnou normou a to napriek jedinečným a neopakovateľným príjmom z privatizácie!

Tak veru, Smer SD je spoluzodpovedný aj za to, že dnes SR predstihla susedov z V4 vo väčšine makroekonomických ukazovateľov, že nezamestnanosť klesla pod 5 % a musíme dovážať pracovnú silu, že reálny rast miezd za posledné roky dosahuje 5 % ročne, že od roku 2007 SR plní kritériá a od 2009 vstúpila ako jediná do Eurozóny, že sme vstúpili do Schengenského priestoru, že máme korektné vzťahy na všetky svetové strany, bez vízový styk s Tureckom aj USA, že máme trvali rejting 1+ a dokážeme si požičať na finančných trhoch za negatívny úrok, že dobré výsledky ekonomiky sú pretavované v posilňovaní sociálneho štátu.

Ktorá iná strana môže konkurovať Smeru SD? No žiadna! Preto na porážke Smeru vo voľbách musia pracovať celé armády neprajníkov a škodcov. To čo sa deje vo volebnej kampani, keď isté médiá disponujú spisovým materiálom zo živého prípadu a v súlade s predpisom expertov medializujú výhradne sekvencie, ktoré majú za cieľ poškodiť Smeru SD a SNS, je niečo úžasné. Zostáva len veriť tomu, že brechanie zlých psov nezastaví karavánu odhodlaných voličov.

 

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.