Založ si blog

Anarchisti okupujú parlament – komu a čomu tým slúžia?

Skupina šiestich nezávislých poslancov NR SR, ktorá sa hlási k mimoparlamentnej koalícii PS – Spolu, už druhý deň sabotuje pokračovanie rokovania parlamentu a to tak, že trvalo obsadila rečnícky pult a jeho príslušenstvo. Toto svoje počínanie odôvodňujú tým, že plenárna schôdza údajne nebola zahájená v súlade s právnym poriadkom SR a navrhujú, aby v spore rozhodol Ústavný súd SR.

Pravda je taká, že Vláda SR pred týždňom konsenzuálne schválila návrhy troch zákonov a jedného uznesenia s tým, že požiadala NR SR, aby boli prerokované v skrátenom legislatívnom konaní.

Mimoriadna schôdza NR SR bola riadne zvolaná na 18 februára a aj zahájená, prezentovala sa parlamentná väčšina 77 poslancov a následne 79 poslancov hlasovalo za navrhnutý program. Tento výsledok je podstatný, schválený väčšinou hlasov, je demokratické rešpektovať ho! Poslanci Beblavý, Mihál, Poliačik, Suchánek a poslankyne Dubačová a Petriková sa rozhodli pre okupáciu, priniesli a na rečnícky pult postavili svadobnú tortu, odmietli všetky upozornenia a ignorovali opakované predsedom NR vykázanie z rokovacej sály. Stav okupácie trvá už druhý deň a zrejme bude pokračovať aj zajtra 20 februára.

Nakoľko ani tretí pokus pokračovať v prerušenej schôdzi NR SR nebol úspešný, je nevyhnutné prijať rozhodnutia smerujúce k obnoveniu poriadku, v zmysle zákona. Predseda NR Danko odmieta použitie sily na obnovenie poriadku, ale potom čo rokovalo opakovane poslanecké grémium a žiadny klub legitímnych poslancov nepodporil avantúru Beblavého a spol. sa vyjadril, že existuje riešenie, ktoré bude použité zajtra teda 20 februára a schôdza bude pokračovať. Premiér Pellegrini vyzval „tortových“ poslancov, aby ukončili svoj protest a vrátili sa k dôstojnej poslaneckej práci. Politické riešenie navrhujú Kiska aj Matovič.

Čo môže byť podniknuté pre obnovenie funkcie parlamentu? Ono totiž, práva jedného končia tam, kde ich uplatnenie zasahuje do práv iných. Ak bude do rokovacej sály inštalovaný prenosný rečnícky pult a stolík pre predkladateľa, bude zaujímavé sledovať čo podniknú naši anarchisti – obsadia aj ten? V takom prípade by som dal na nich hodiť maskovaciu sieť a inštalovať ďalší rečnícky pult.

Občania čakajú na rozhodnutie parlamentu, protest anarchistov ich utvrdzuje v tom, že nechcú pomáhať ľuďom. Nech teda vyjdú na vzduch a ukážu svoje pästičky, ktoré nikdy nedržali sekeru (Mihál, Poliačik) a porovnajú ich s päsťami dôchodcov, ktorí pracovali 40 – 50 rokov a dnes majú problém dôstojne prežiť! Vyzerá to tak, že ich viac ako dôchodky zaujíma ratifikácia Istanbulského dohovoru a spoliehajú sa na protekciu v prezidentskom paláci.

Isté je to, že pokiaľ niekto vkladal nádej do koalície PS Spolu, musí silno pochybovať o tom, či vsadil na správneho koňa. Dôsledkom týchto protestov bude volebný výsledok pod 7 % pre PS Spolu.

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

Stratil Andrej Danko politický kompas alebo je to vážnejšie?

11.01.2024

V období sviatkov väčšina politikov odložila zbroj a venovala sa obyčajným ľudským radostiam a starostiam. No našli sa aj výnimky z ktorých najviac „bodoval“ Andrej Danko – predseda SNS a podpredseda NR SR. Vo viacerých mediálnych výstupoch zahral rolu prognostika a veštca, vyjadroval obavy o stabilitu vládnej koalície a prezrádzal „tajomstvá“ z koaličnej [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.