Založ si blog

Bezočivý klamár Igor sa prepadáva do politického suterénu

Politický komentátor „Pravdy“ pred pár dňami napísal: „Čím viac sa odkrýva minulosť premiéra Matoviča, tým viac stráca na dôveryhodnosti“. Pravdivé, no ako sa hovorí: „S krížikom po funuse“. Najskôr, ani profesionálny politický komentátor neodhadol Matovičov volebný výtlak a konečný výsledok nad 25%, ktorý mu garantoval premiérske kreslo, neočakával. Štvrtina voličov rozhodla tak, že odmietla kritickú mienku troch štvrtín voličov, ktorí v ňom videli parlamentného šaša, poloblázna, podvodníka, hoštapléra a dali mu svoj hlas v nádeji, že práve on je ten pravý, ktorý urobí na Slovensku poriadok. Tak si užívame vládnutie zberby, ktorá rozoberá sociálny štát na skrutky a pod vlajkou boja s koronou likviduje aj ekonomiku. Zdá sa, že mnohí si zložili ružové okuliare a precitnúc zo snov vhupli do reality, ktorá veru nevyzerá ani trochu dobre. Ryba smrdí od hlavy, najmä keď je tá ryba zákerný dravec, ktorý neušetrí nikoho a neštíti sa ničoho! Pripomeňme si aspoň niektoré klamárske výstupy politika Matoviča, ktoré mohli byť varovaním, ale zhodou okolností, neboli:

Ako študoval, tak študoval, terazky je Mgr.

Tri roky štúdia manažmentu prebehli vcelku normálne, nebol lúmen, ale štúdium zvládal. Potom pričuchol k podnikaniu, zamestnával až 2 tisíc ľudí (najmä brigádnikov) a štúdium podľa vlastných slov flákal ako sa dalo, duchom bol vo svojej firme a na štúdium kašľal. Keďže zarábal veľké peniaze, nemal núdzu o priateľov aj „priateľov“. Diplomovú prácu nepísal, iba vo dvoch knihách vyznačil podstatné časti, ten komu vypracovanie DP zadal vraj vychádzal z jeho poznámok, ktoré vydali sotva na tri strany textu, všetko ostatné bolo doslovne skopírované z predmetných odborných kníh. Vedenie fakulty sa zhodlo na tom, že táto DP nespĺňa parametre vyžadované dnes a ani parametre vyžadované v aktuálnom čase ich nespĺňala a nemala byť predmetom obhajoby, čiže študent nemal byť vôbec pripustený k štátnej záverečnej skúške! Čo všetko Igor naklamal o tejto DP nemá zmysel opakovať, vraj vôbec netušil, že DP nie je v poriadku. Príznačné je, že nedal súhlas na zverejnenie tejto práce( Keďže mu ju vopred odobril oponent a možno ju aj napísal, mohol byť Igor obeťou jeho lajdáctva. Odvolávanie v NR SR prežil, ale na prestíži mu to určite nepridalo. Dnes opakuje ako papagáj, že nemá problém sa titulu Mgr. vzdať, keď to pripravovaný zákon umožní. Kolega v koalícii Kollár tak už de facto urobil, ibaže takéto „osobnosti“ sú hanbou Slovenska doma aj v zahraničí.

Ako sa vyhol klamár Igor základnej vojenskej službe

V tej dobe bola ZVS zákonnou povinnosťou, vysokoškoláci si počas štúdia odslúžili polovicu a po skončení štúdia boli odvedení k vojenskému útvaru, kde sa hlásili v hodnosti Slobodník absolvent a pokračovali v službe vlasti. Takto strácať draho cenný čas si Igor nemohol dovoliť, veď sa mu rozbehol výnosný biznis s reklamnými regionálnymi plátkami, preto oklamal príslušné orgány alebo ich podplatil, aby bol uznaný za nespôsobilého ZVS vykonať zo zdravotných dôvodov. Malo ísť o duševnú indispozíciu – až zaostalosť. Ako mohla odvodová komisia študenta resp. absolventa VŠ uznať za mentálne nespôsobilého, zostáva záhadou. Podozrenie na korupciu je však veľmi veľké, ten čo si kúpil modrú knižku sa stal bojovníkom s korupciou?!

Daňový predátor Igor a jeho daňové excesy

„Ako živnostník som platil najvyššie dane na Slovensku“ tak sa bráni dodnes Igor a zároveň si sťažuje, že kým všetci optimalizovali, on nie! V roku 2002 mal doviezť z Nemecka rozobraný tlačiarenský stroj, čím si znížil daňovú povinnosť. V roku 2006 mu začalo z toľkých zarobených peňazí hrabať, požičiaval kamarátom bez úrokov a najmenej 100 miliónov Sk mu nevrátili, vraj preto si z manželkou zrušili BSM a všetko svoje imanie prepísal na manželku. Aby sa vyhol daňovej kontrole predal firmu „Regionpres“ svojmu zamestnancovi Vandákovi za 120 miliónov Sk a po týždni ju kúpil od neho naspäť – samozrejme iba na papieri. Na podnet Roberta F. firmu „Regionpres“ navštívila NAKA, zabavila účtovníctvo a skopírovala HD počítačov, lenže rozhodujúce obdobie 2002 – 2004 nenašli, ani v úschove u Igorovej babky v obci Borová. Igor vtedy na svoju obranu tvrdil, že za stratu dokladov zodpovedá papierový vlastník firmy Vandák. Svoj hnev sústredil na premiéra Fica, ministra Kaliňáka, policajného prezidenta Gašpara, policajného vyšetrovateľa a prisahal im pomstu. Vyšetrovanie sa vlieklo roky, až medzičasom uplynula premlčacia doba a tak bolo konštatované, že daňový delikt sa stal, ale daňový podvodník Igor už nemôže byť trestne stíhaný. Počas výkonu poslaneckého mandátu si Igor nezrušil živnostenské oprávnenie a dva krát dostal mastnú pokutu za vedomý konflikt záujmov. Podľa klamára Igora to bola neopodstatnená šikana zo strany predsedov parlamentu Pašku a  Danka, spor s predsedom Dankom vyvrcholil tým, že odmietal zúčastňovať sa plenárnych schôdzí parlamentu, dokedy bude Danko predsedom. Takto trucoval asi pol roka!

Klamár Igor bol iniciátorom konfliktov

Do politiky vstúpil Igor v 2010 na kandidátke SaS. Verejnosti sa predstavil tak, že zverejnil ponuku úplatku 20 miliónov €, ak jeho ľudia nebudú hlasovať za prijatie PVV Ivety Radičovej. Keď mu priháralo, obrátil to na žart jeho priateľa, no jeho meno nikdy nezverejnil. V poslaneckom klube SaS vydržal len pár mesiacov, predseda Sulík navrhol jeho vylúčenie za porušovanie koaličnej dohody a straníckej disciplíny, Klamár Igor to zjemnil tým, že so Sulíkom mal od začiatku takú dohodu. Nasledoval ho bratranec Viskupič a zamestnanci Regiónpresu Jurinová a Fecko. Vo štvorici ako Dumasoví mušketieri boli jedinými členmi OĽaNO do 09/2019.

V parlamente v rokoch 2010-2011 prebiehal politický zápas pri voľbe kandidáta na funkciu Generálneho prokurátora. Za cenu porušenia rokovacieho poriadku resp. po jeho účelovej zmene a s použitím nezákonných postupov pri voľbe – vrátane kúpenia niekoľkých hlasov opozičných poslancov, vládna koalícia presadila ako kandidáta Jozefa Czentésa. Prezident Gašparovič odmietol kandidáta vymenovať! Práve prokurátor GP Czentés si predvolal a vypočúval poslanca Igora Matoviča, aby zistil čo sa dialo v parlamente a ktorí poslanci predali či kúpili hlasy. Výpoveď poslanca zapisoval prokurátor Czentés do PC v nie svojej, ale inej kancelárii, navyše večer odlietal s rodinou na dovolenku. Nevedno či časový stres alebo nevhodný obsah výpovede spôsobili, že vytlačené stránky s výpoveďou boli skartované a z PC vymazané. Poslanec Matovič bol telefonicky vyzvaný, aby sa vrátil na GP a svoju výpoveď zopakoval. Dodnes klamár Igor drží tajomstvo ako to bolo naozaj s jeho výpoveďou, dokonca je možné, že má v sejfe kópiu pôvodnej výpovede.

Ja nič, to moja manželka a nedovolím aby ste sa dotýkali jej cti

V stredu 16 septembra odpoludnia sa v elektronických médiách objavila správa o tom, že finančná spoločnosť ARCA CAPITAL požiadala štát o ochranu pred veriteľmi a smeruje po vzore BMG INVEST a HORIZONT ku konkurzu a reštrukturalizácii. Medzi ohrozenými má byť aj manželka premiéra Matoviča Pavlína, ktorá mala investovať sumu do 10 miliónov €. Správu prezvali aj ostatné printové a elektronické médiá. Premiér Matovič na TB dostal otázku od novinára NČ, aby vysvetlil koľko investovala jeho manželka a či nebola náhodou zvýhodnená tým, že jej vklad bol prednostne vyplatený. A to nemal robiť, lebo klamára Igora otázkou zaskočil tak, že ho poslal do teplých krajín slovami, že do investícií svojej manželky sa ani on nestará a pána novinára to nemá čo zaujímať 4 krát viac ako jeho. Na druhý deň sa ku kauze vyjadrovali politici, komentátori médií a bola pretriasaná na verejnosti. Matovičovci majú zrušené BSM od roku 2006, čo klamár Igor vydáva za dôkaz čestnosti jeho aj manželky, lebo tá zodpovedala za firmu, ktorá zarábala ročne 5 miliónov € a nakoniec ju musela v 2018 predať, lebo neustále kontroly sa nedali vydržať. Nikdy na firmu nemala služobné auto a všetky investované peniaze boli čestne zarobené a zdanené. Pre neznalých uvádzam, že medzi investície Matovičovcov patrí aj schátraný meštiacky dom v centre Trnavy, dve výškové budovy – pôvodne slobodárne, ktoré tiež chátrajú, stavebné a iné pozemky z ktorých výmeru 15 tisíc štvorcových metrov zakúpili od Jozefa Majského. Bolo medializované, že miliónové sumy má rodina uložené v schránkovej firme na Cypre a pred kolaudáciou je rodinný dom v lukratívnej časti Trnavy. Hádam by mala pani Paulína zainvestovať aj do manžela a kúpiť mu poriadne oblečenie a topánky.

Útok je najlepšia obrana vo futbale, ale nie v politike

Po troch dňoch, kedy sa ku kauze vyjadrili koaliční aj opoziční politici a prešla všetkými médiami sa v sobotu odpoludnia ozval aj klamár Igor, zvolal si TB na ktorej 45 minút vykladal ako to v „skutočnosti“ je. Redakcia PLUS 7 DNÍ, ktorá patri spoločnosti PENTA vraj klamala a v ničom nemala pravdu. Jeho manželka Pavlína neinvestovala do ARCA CAPITAL ani jedno €, ale postupne kúpila tri zmenky po 200 tisíc € od spoločnosti ARCA INVESTMENT a žiadna z nich jej nebola vyplatená. Ide podľa neho o celkom inú spoločnosť, ktorá má aj svoje IČO. Pravda je taká, že ARCA INVESTMENT je 100% akcionár ARCA CAPITAL a ich konateľmi sú tie isté osoby. Ešte v priebehu apríla 2020 skupina ARCA inzerovala svoje ponuky investícií s výnosom viac ako 6%. Pani Pavlína Matovičová kúpila prvú zmenku v septembri 2019, druhú v apríli 2020 a tretiu 4 mája 2020. To podľa klamára Igora dokazuje, že on ako premiér mohol mať informácie o problémoch skupiny ARCA, ale nevaroval manželku pred kúpou dvoch posledných zmeniek! Zverejnenie akéhokoľvek dokladu o tomto investovaní odmietol, lebo ten čo žaluje má vraj preukázať pravdu, nie žalovaný. Nevynechal však príležitosť kopnúť si do politických oponentov Fica a Pellegriniho a krivo ich obviniť z toho, že obvinili jeho manželku z toho, že jej boli investície prednostne vyplatené ako VIP klientovi. Skutočnosť je taká, že ARCA INVESTMENT požiadala o dočasnú (pandemickú) ochranu pred veriteľmi 26 júna 2020 a OS Trnava jej ju písomne potvrdil 1 júla 2020. Jeden z konateľov spoločnosti to zdôvodnil ohrozením investícií ako dôsledky  pandémie, ktoré sa prejavili v priebehu mája až júna 2020. Expremiéri Fico a Pellegrini na svojich TB rozhodne neobviňovali pani Matovičovú, ale obrátili sa k OČTK, aby preverili či v ARCE neboli zvýhodnení  VIP klienti vyplatením vkladov vrátane výnosov a tým poškodení ostatní klienti.

Otrasná rétorika premiéra, ktorá by nemala zostať bez následkov

V živom vysielaní TA3 začal klamár Igor vysvetľovať prečo tri dni mlčal. Vraj testoval ľudí, oddeľoval zrno od pliev – teda tých, ktorí mu veria od tých, ktorí mu neveria a ani nebudú veriť. Tomu môže veriť iba človek, ktorý má v hlave plevy. To však nebolo všetko, prišiel s odhalením, že expremiéri Fico a Pellegrini boli upozornení už v roku 2018 na zvláštne investície skupiny ARCA a títo zamestnanci spoločnosti sú ochotní svedčiť, ale len vtedy keď sa presvedčia o čestných úmysloch vlády pri očiste štátu od korupcie, dovtedy ich nemôže zverejniť!!! Ergo, Fico a Pellegrini sú spolupáchatelia ak vo veci nekonali a je takmer isté, že neurobili nič a to preto, lebo z toho mali osobný profit! Otázky moderátora v nedeľu a otázky novinárov v pondelok na TB mu rozviazali jazyk naplno. Mečiara označil za skorumpovaného vagabunda, rovnako také pomenovanie sa ušlo Ficovi aj Pellegrinimu. Zopakoval otrepanú blbosť, že vlády Smeru rozkradli 30 mld. €, čo predstavuje skoro dva štátne rozpočty. Na adresu spolumajiteľa PENTY a viacerých médií povedal, že je to zlodej ktorý ukradol zo slovenského zdravotníctva 400 miliónov € a uložil ich do schránkovej firmy na Cypre. Osočení konajte!!!

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.