Založ si blog

Keď nevojak sústavne s kýmsi a čímsi „bojuje“ a vyhlási vojnu mafii

Je evidentné, že náš premiér Igor trpí pre nenaplnené detské sny. Jedným z nich je aktívne a úspešne bojovať, veď bojovníkom či už veliteľom, ale aj obyčajným vojačikom stavajú pamätníky, píšu o nich romány a natáčajú filmy. Máloktorý chlapec si v mladosti nevyskúšal hry na vojakov, tie skutočné – nie virtuálne hry dnešných „tabletových“ tínedžerov. Veď také knihy ako sú: „Príbeh ozajstného človeka“ alebo „Na západnom fronte nič nové“ či „Zbohom zbraniam“ chytili za srdce nejedného bojachtivého chlapčiska. Chlapec Igor bol síce postrachom detí na sídlisku, v škole v ničom zvlášť nevynikal, no jedno z druhým vydalo, že postúpil na VŠ štúdium manažmentu. V tom období sa mu otvorili obzory aj oči doširoka – hoci v istom americkom filme to bolo naopak (Eyes Wide Shut). Dostal nápad ako zaplniť medzeru na reklamnom trhu, začal podnikať už ako študent a darilo sa mu tak, že zabudol na detské sny a na kadejaké ideály ako napríklad: službu vlasti či poctivé štúdium zobchodoval tak, že si kúpil modrú knižku a diplomovú prácu zadal napísať priateľom. Keď aj dnes po 22 rokoch Igor rád a často „bojuje“ je to slovo, ktorého obsah nikdy skutočne neprecítil a možno preto aj najsamozrejmejšie úsilie je preňho „bojom“, síce dobre to znie, iba hlúpo vyznieva tým, ktorí reálne pričuchli k plnej poľnej, nebodaj museli sa so zbraňou v ruke postaviť nepriateľovi alebo kriminálnikovi.

Bojovať s korupciou a riadiť štát sú dve veci

Ani 10 rokov Igorovi nestačilo na to, aby vybudoval skutočnú politickú stranu. Hnutie OĽaNO stranou nikdy nebolo, nie je a zdá sa, že ani do budúcnosti nebude – veď načo, keď to nikto striktne nevyžaduje! Lenže, kým bolo OĽaNO v opozícii malo to isté dopady na stav parlamentnej demokracie, no situácia sa 29 februára 2020 diametrálne zmenila. OĽaNO s kandidátkou vyšperkovanou „osobnosťami“ z NOVA, KÚ a ZMENY ZDOLA nečakane vyhralo parlamentné voľby, do parlamentu nastúpilo 53 nováčikov, do vlády SR nominovalo 9 ministrov a premiéra! Čoskoro sa ukázala personálna bieda, nedostatok kádrov, neschopnosť kádrovo riešiť Okresné úrady, ignorovanie sľubov obsadzovať posty v štátnej správe konkurzmi. Vo výkone moci sa vláda a parlament dopúšťajú opakovane lapsusov, ktoré majú pôvod v amaterizme väčšiny ministrov a svojráznom  nekoncepčnom riadení vlády premiérom Matovičom. Stále viac do popredia vystupujú osobnostné nedostatky premiéra, ktorý najradšej robí to čo neovláda – komunikuje s verejnosťou! Jeho samoľúbosť a neschopnosť akceptovať aj iné, tobôž kritické názory a postoje ho doviedla do situácie, kedy minulý týždeň vynadal občanom, novinárom a najmä pourážal významné osobnosti. Pol roka vládnutia stačilo na to, že preferencie OĽaNO klesli o štvrtinu a dôveryhodnosť premiéra klesla o tretinu. Usvedčený podvodník môže o boji s korupciou a mafiou rozprávať a vypisovať čo len chce, dôveru stráca každým dňom! Vo verejnosti sa pretriasa otázka, kedy Igor zavesí svoje vyčaptané premiérske topánky na klinec.

Neokrôchané útoky na politických oponentov a kritikov sú jeho bojom o záchranu

Premiér nemá výrokovú imunitu, ani nie je osobitne chránenou zverou, no napriek tomu takmer denne siaha po vyjadreniach, ktoré nemajú miesto v slušnej spoločnosti. Tak si mohli občania, vypočuť alebo prečítať o skorumpovaných vagabundoch Mečiarovi, Ficovi, Pellegrínim, Haščákovi, o bláznovi Bukovskom, o dilinovi Balázsovi, ktorý vraj nemal v 2016 mentálnu výbavu na poslanca OĽaNO! Boj s korupciou prekladá bojom s mafiou. Podľa neho sú všetci mafiáni tí zavretí alebo budú zavretí. Je mu šuma fuk, že osoby obvinené nemôže on súdiť a vynášať nad nimi rozsudky. Za všetky problémy sveta sú zodpovední najmä tí, ktorí ohrozujú vládnutie jeho nesúrodého hnutia, osobitne Fico a Pellegrini mu ležia v bruchu! Obaja sú vraj zodpovední za rozkradnuté Slovensko, vraj dovolili rozkradnúť 30 mld. €. Prečo atakuje s Ficom vždy aj Pellegriniho vysvetľuje vývoj preferencií politických subjektov. Novozaložený HLAS SD už dostihol OĽaNO a čoskoro získa postavenie lídra na politickej scéne. Igor Pellegrinimu vyčíta kadečo, od jamiek na lícach až po podporu zlodejov a mafiánov. Líder HLASU na tieto útoky spravidla nereaguje alebo si len slušne vyprosí skreslené a vymyslené tvrdenia. Expremiér komunikuje s verejnosťou ako skutočný štátnik má komunikovať a to Igora vytáča najviac, lebo on to nevie a ani sa to nikdy nenaučí!

Na obranu expremiéra Pellegriniho

Igorova kritika najčastejšie obsahuje obvinenia z toho že Pellegriniho vláda nepripravila krajinu na pandémiu koronavírusu, že sklady ŠHR boli prázdne avšak schránka predsedu Kičuru bola plná zlatých tehál, že vláda nezanechala žiadny plán boja proti pandémii, no zanechala novej vláde „prázdnu špajzu“.

Pravda je celkom iná! Prvý pacient infikovaný novým koronavírusom na Slovensku bol zistený 6 marca 2020, teda týždeň po voľbách, kedy prostorekí víťazi volieb radili Pellegrinimu iba svietiť a kúriť. Vláda v demisii však konala a veľmi efektívne. Do vymenovania novej vlády (21.3.) jej zostali len dva týždne. Výkony  ministerky vnútra aj premiéra boli excelentné. Zaviedli núdzový stav v zdravotníctve, zaviedli štátnu karanténu aj reguláciu na hraniciach, zatvorili školy atď. Prepad čerstvého premiéra v skladoch ŠHR počas prvého dňa vládnutia bola podarená show a vysvetlenia predsedu ŠHR, že všetky disponibilné prostriedky boli práve  vyskladnené a ďalšie sú objednané, málokto bral vážne. Igor bohorovne oznámil národu, že Kičura je jeho prvý skalp na premiérskom opasku. Nepochopil dodnes, že ŠHR nie sú určené na zásobovania zdravotníctva! Ten pandemický plán nemohol byť stvorený za týždeň! Trvalo mesiace kým vznikol aký taký plán za spoluúčasti Konzília odborníkov, Pandemickej komisie a dvoch Krízových štábov. O prázdnej špajzi môžu hovoriť iba ekonomickí analfabeti – vyznávači poviedky „Mamka Pôstková“. Podstatné je, že rejting SR dovolil predať štátne dlhopisy výhodne a nová vláda to využila tak, že si dovolila navýšiť výdavky ŠR o 8 mld. €. Napriek tomu, vláda siaha alebo avizuje siahnutie na sociálne výhody občanov, prezradí to ŠR na rok 2021.

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.