Založ si blog

To sme to dopracovali, Slovensko bude v semafore čierne alebo nie?

V rozprávkach, ktoré dnešné deti nepoznajú, mladý junák, často priamo kráľovič, prišiel k mestu, ktoré bolo celé čiernym súknom obtiahnuté na znak veľkého smútku a trápenia. Či už bol junák z urodzeného alebo len takého obyčajného stavu, problém vždy hravo vyriešil, zahlušil zlého draka – nech mal hoci aj 12 hláv!

Slovensko v boji s neviditeľným „drakom“ novým koronavírusom začalo dobre, no postupne sa v dôsledku zlého manažovania krízových opatrení neskúsenou vládou, stal z premianta lúzer. V počte zomrelých na COVID 19 pripadajúcich na sto tisíc obyvateľov sa zaraďujeme do poslednej pätorky na svete. Občania sú každodenne bombardovaní hysterickými informáciami o náraste počtu pozitívne testovaných, náraste počtu hospitalizovaných a počte úmrtí spôsobených COVIDOM. Často omieľanou frázou je „Denne nám tu umierajú stovky pacientov …“ a pritom to nie je pravda! Stovky musia byť aspoň dve a to sa ešte nikdy nestalo, aj keď kritické sú pondelky – čo je však len štatistický omyl, lebo cez víkendové dni je tok informácií o úmrtiach spomalený.

Celý január 2021 je v platnosti sprísnený „LOCKDOWN“, no podľa sledovaných parametrov vraj nezaberá! V januári bola použitá opakovane aj atómová zbraň v rukách Matoviča, celoplošné testovanie a v niektorých regiónoch bolo iniciatívne vykonané testovanie až 3 či 4 krát, ani to na vývoji nič podstatného nezmenilo! V nemocniciach je aktuálne 3.360 pacientov a preto sa nádej vkladá do zavedenia tzv. „COVID SEMAFORU“ od 8 februára. Tento dlhodobý plán schválila vláda ešte pred Vianocami s nádejou, že do 8 februára budú dosiahnuté parametre, ktoré umožnia aspoň lepšie okresy zaradiť do bordového stĺpca v ktorom sú oproti krajnému čiernemu stĺpcu isté úľavy. Aktuálne padá celé Slovensko do čierneho stĺpca a preto beží diskusia, či je možné urobiť v čiernom stĺpci nejaké zmeny. Postoj premiéra bol prezentovaný veľmi jasne, vraj by to pripomínalo „materskú škôlku“. Ak vláda rozhodne o spustení semaforu bez zjemnenia kritérií, tak celé Slovensko bude znášať opatrenia podľa čierneho stĺpca, vrátane zatvorenia výrobných podnikov a služieb s výnimkou kritickej infraštruktúry štátu. Potom sa môžeme oprávnene pýtať, načo boli dobré tie opakované manévre s testovaním obyvateľstva???

Za masovým testovaním Slovákov sa skrýva niečo, čo bolo starostlivo utajované! No, napriek priesakom šokujúcich informácií sa veselo testuje ďalej, nakupujú sa ďalšie milióny testov, tisícky ochranných odevov, respirátorov, rukavíc a iného materiálu. Že testovanie pandémiu nerieši? Nevadí! Januárové celoplošné testovanie si premiér ešte vyvzdoroval vydieraním, ale predstavitelia 3 koaličných strán unisono tvrdia, že to bolo naposledy! Veď uvidíme, kto z koho!

Prečo Slovensko ako jediný štát na svete realizovalo už dva krát celoplošné testovanie antigénovými testami, to je kľúčová otázka. Odpoveď ponúkajú nasledovné riadky:

Názov klinickej štúdie:

„Účinnosť skríningu založeného na rýchlom antigénovom teste v celej populácii pri znižovaní prevalencie infekcie SARS-CoV-2 na Slovensku“

Tento výskum (skríning) je financovaný zo zdrojov nadácie Bill & Melinda Gates Foundation, ďalej z prostriedkov programu Európskej únie pre výskum a inovácie, zdrojov britského Ministerstva zdravotníctva V. Británie a ďalších sponzorov. V 19. pracovnej skupine pôsobia aj: Pavol JarčuškaMarek Krajči a to naznačuje kde pramení posadnutosť, osobitne premiéra vlády SR: testovať celoplošne s použitím na to nevhodných, nepresných antigénových testov. Ako môže člen vlády SR utajene pracovať a občanov SR opakovane používať ako pokusné králiky? Testovaní občania SR nemali ani tušenia o tom, ako boli zneužití na cudzí biznis pri ktorom nemožno pochybovať o tom, že zneužitie a klamanie miliónov občanov nebolo zaujímavo honorované! Pán minister Krajči otázku novinárky odbil slovami, že je to hoax! Len či naozaj. Mali by to preskúmať investigatívni novinári a vo výsledku ukázať kto je kto!

Čo teda čaká Slovensko a ľudí žijúcich na Slovensku? Vláda musí rozhodnúť čo s rozliatym mliekom. Pravdepodobne predĺži núdzový stav – veď môže, aspoň si to myslia všetci koaliční dobrodruhovia a rozhodne o COVID SEMAFORE. Možnosti sú nasledovné:

  1. Spustenie semaforu sa odloží a bude sa hľadať prijateľný model, ktorý nezničí ekonomiku,
  2. Nateraz nesplniteľné kritériá, najmä počet pacientov v nemocniciach pod 2.500 sa zjemnia,
  3. Semafor vláda spustí v určenom termíne 8. februára bez zmien.

Všetky možnosti budú znamenať pre občanov tvrdé skúšky odolnosti a disciplíny. Práve deficit disciplíny pri výkone karantény a zákaze vychádzania je dôkazom minimálnej dôvery k manažérom pandémie. Vláde sa doteraz podarilo zasadiť tvrdé údery sociálnemu a tiež právnemu štátu, je načase zobrať riadiace páky z rúk tých, ktorí na dennej báze presvedčujú, že riadiť štát nevedia!

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.