Založ si blog

Pec nám spadla, . .. .. , ktože nám ju opraví?

Prvá vlna pandémie pre Slovensko priniesla vavríny, druhá vrcholí úplnou katastrofou

Matovičová vláda bola vymenovaná 21 marca 2020 a sama sa pasovala za takú ktorá, vojde do dejín ako najlepšia v histórii SR. Uplynulo iba 11 mesiacov a ilúzia o top vláde sa rozplynula ako ranná hmla. Ponúkané výsledky „boja“ s korupciou a mafiou nemôžu prekryť nezvládnutie zápasu s pandémiou a škrípe aj celkové každodenné riadenia štátu. Vládna koalícia vedomá si sily 95 poslušných poslancov, vstúpila do Ústavy SR a zmenila mnoho zákonov, ktoré kreovali charakter štátu ako demokratický a sociálny. Ako mnohí predpovedali, vládna koalícia v ktorej je iba jedna 10 ročná mini-strana (SaS), jedna 4 ročná strana (Sme rodina), jedna celkom nová strana (Za ľudí) a nedefinované čudo tvorené zo štyroch subjektov (OĽaNO, NOVA, KÚ, ZMENA ZDOLA) nemôže garantovať prepotrebnú stabilitu, ani kvalitný výkon moci. Polčas rozpadu tejto koalície už beží a naberá na rýchlosti. Ako vláda začínala zápas s pandémiou a kam to doviedla? Iba stručné dáta, ktoré usvedčujú a súčasne žalujú vládu z nekompetentnosti na mnohých frontoch.

21 marca 2020 bola situácia v nastupujúcej pandémii nasledovná:

  1. Počet ľudí pozitívne testovaných na COVID 19 = 178 RT PCR testov,
  2. Počet úmrtí na COVID 19 = 0.

26 februára 2021 je situácia v pokročilej pandémii nasledovná:

  1. Počet pozitívnych testov RT PCR denný z 25 februára na COVID 19 = 2.645,
  2. Počet úmrtí na COVID 19 denný z 25 februára = 107,
  3. Celkový počet úmrtí k 25 februáru = 6.966,
  4. Počet hospitalizovaných pacientov k 26 februáru na COVID 19 = 3.733,
  5. Počet zaočkovaných občanov = 297.496, druhou dávkou 122.079.

Prečo je namieste hovoriť o katastrofe, žiadať vládu o vyvodenie zodpovednosti

Nuž preto, lebo SR aktuálne vykazuje najvyššie počty úmrtí a aj hospitalizácií na celom svete, vzhľadom k počtu obyvateľov! Ukázalo sa, že stratégia zápasu s pandémiou bola pomýlená a vonkoncom neúspešná. Ešte na začiatku leta 2020 bola situácia taká priaznivá, že expert Krčméry vyslovil nádej, že druhá vlna pandémie nás možno obíde a premiér Matovič pyšne radil ako poraziť pliagu na hlavu. V období od 15 júna do 29 júla bol počet zomrelých nemenný iba 29, čo oprávnilo zodpovedných nerobiť nič, veď pandémia končí. No nevydalo! 16 septembra bolo RT PCR testami zistených až 161 pacientov a celkový počet úmrtí bol 39, to podnietilo nášho premiéra uplatniť svoju genialitu tým, že prebral manažment pandémie do svojich rúk. Dva pokusy aktivovať aplikáciu s pomocou ktorej mali byť kontrolovaní pozitívni pacienti, ako dodržujú domácu karanténu skončili fiaskom, premiér obvinil prezidentku z toho, že mu vyrazila z ruky najúčinnejšiu zbraň v boji proti COVIDU. Druhá vlna postupne naberala na sile, až dosiahla silu tsunami. Naveľa premiér sebe vlastným spôsobom informoval verejnosť o zázračnej atómovej zbrani, ktorou malo byť celoplošné testovanie s použitím lacných a nepresných AG testov. Odborníci v poradných orgánoch chtiac nechtiac odobrili tento hazardný novátorský počin. Bola nasadená armáda, využité samosprávy a disponibilní zdravotníci, aby za dva dni otestovali 3,6 milióna občanov. Rastové krivky mierne spomalili, v niektorých okresoch dokonca poklesli a pre veľký úspech sa masívne testovalo v DSS, vo veľkých závodoch, boli zriadených stovky MOM (mobilných odberných miest). Kým sme v prvej vlne počas jari testovali iba RT PCR testami v obmedzených počtoch, bol vývoj pandémie priaznivý, dokonca SR bola premiantom, no nasadenie masívneho testovania AG testami viedlo k stále horším a horším výsledkom. Premiér prišiel s plánom, ako prežiť Vianočné sviatky v pohode, plán počítal s tromi celoplošnými testovaniami v decembri 2020. Vláda schválila obstaranie 17 miliónov testov a poverila úlohou MH Sulíka, tomu obstaranie trvalo až 9 týždňov a nasledovalo všeobecne známe obviňovanie, ktoré nemá miesto v normálnom demokratickom štáte. Rôznymi vyhrážkami a vydieraním sa podarilo premiérovi presadiť vo vláde ešte jedno celoplošné testovanie dôležité pre nastavenie pripraveného COVID SEMAFÓRU. SR bola podľa výsledkov testovania rozdelená do dvoch polovíc a v čiernych okresoch sa musel celoplošný testovací cirkus zopakovať. Potom bol aktivovaný COVID SEMAFÓR ktorý stanovuje vlastne NON STOP testovanie pre horšie okresy a skupiny občanov. Výsledok použitia tejto zázračnej zbrane je však žalostný. Dnes musí vláda prosíkať EÚ o pomoc, musí pokútne zháňať vakcíny a premiér, ktorý medzičasom urazený akože odovzdal manažment pandémie do rúk odborníkom a vedcom, sa s nimi 3 dni radí ako zastaviť skutočnú pandémiu na spôsob talianskeho mesta Bergamo.

Kde je pes zakopaný a kto ponesie následky nekompetentnosti

Z hlavného štábu nemôže prísť žiaden zázrak, občania sa môžu dočkať iba sprísnenia a pritvrdenia pravidiel. Včera premiér obvinil občanov, že vraj polovica nedodržuje pravidlá! Pravda sú aj takí, ale určite ich nie je polovica a povedzme si, prečo pravidlá niektorí občania porušujú. Ak pravidlá a obmedzenia komunikujú nedôveryhodné osoby a ešte spôsobom, ktorý nie je zrozumiteľný, arogantne a v mnohých prípadoch sú tieto pravidlá, obmedzenia a zákazy nelogické, neodôvodnené – tak ich časť občanov neberie vážne.

Vláda Matoviča je ako rozladený klavír, nie je schopná vydať čisté tóny. Dobre vedela o tzv. britskej mutácii koronavírusu aj to, že v UK pracuje a študuje tisíce Slovákov, väčšina z nich prišla na Vianoce domov bez poriadnej kontroly a prepotrebnej karantény. Koronavírus nevie lietať, z UK tento zákernejší vírus priniesli naši občania. Boh ochraňuj Slovensko pred vládou, ktorá trápi zdravých a disciplinovaných občanov a nevie čo má robiť s prenášačmi vírov. Občania si pomôžu sami!

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.