Založ si blog

Medzi rozviazanými rukami OČTK šarapatia špinavé paprče, kto ponesie zodpovednosť?

Na dennej báze sú verejnosti tlačené do hláv tvrdenia o tom, že až od 21 marca 2020, t.j. po vymenovaní vlády s Matovičom na čele, majú orgány činné v trestnom konaní rozviazané ruky a robia si svoju robotu nezávisle na vôli politikov! Paradoxne sa zdôrazňuje, že Matovič má nehynúce zásluhy na tom, že OČTK pristúpili k čistiacemu procesu v polícii, v justícii, vo výkonných orgánoch ministerstiev. Kto vidí, že jedno akosi vylučuje druhé – nemýli sa. To platilo ešte pred tromi týždňami, nejeden politik sa rozplýval nad tým, ako nekompromisne sú zatváraní tí, ktorí zneužívali svoje postavenie alebo korumpovali, resp. boli korumpovaní. Zopár oligarchov a niekoľko desiatok nominantov bývalých vlád sedí vo väzbe, ich obvinenie sa vyšetruje a čaká ich spravodlivý súd. Lenže, koliesko sa polámalo a urobilo bác! SIS zdokumentovala pôsobenie skupinky „elitných policajných vyšetrovateľov a operaratívcov“ z NAKA a niekoľkých prokurátorov, ktorá najmä v ostro sledovaných kauzách „Božie mlyny“, „Očistec“, „Judáš“ a „Mýtnik“ s využitím spolupracujúcich obvinených a tzv. univerzálnych svedkov, manipulovala ich výpovede tak, aby sa navzájom podporovali. Dôkazy o tom použiteľné v trestnom konaní majú OČTK k dispozícii od februára tohto roku! Zákonní prijímatelia informácií od SIS to asi považovali za ďalšiu „spravodajskú kačicu“ a nezasiahli. Vtedajší riaditeľ SIS Pčolinský preto podal TO a po pár dňoch (11 marca) bol tiež zadržaný komandom NAKA, obvinený z TČ korupcie a so súhlasom ŠTS strčený do kolúznej väzby, čo posvätil aj NS. Čo je príznačné – dodnes nebol zbavený mlčanlivosti, alias bol umlčaný! Podobne skončil aj šéf operatívcov NAKA Kaľavský. Šéf NAKA Zurjan dianie v polícii už nemohol stráviť, preto sa vzdal funkcie a požiadal o uvoľnenie zo služby v PZ SR k 15.5.2021. Dňa 17 mája 2021 sa na pôde SIS konala už mediálne známa porada najvyšších ústavných činiteľov a predstaviteľov OČTK k závažnej situácii. Po 4 dňoch (21.4.2021) komando NAKA vtrhlo do Zurjanovho bytu v Poprade a vykonalo prehliadku! Ďalším „pánom na holenie“ bol  šéf Úradu inšpekčnej služby MV Szabo, ktorého zadržala NAKA 3.júna 2021, je obvinený z korupcie, (vraj mu popredný kajúcnik Slobodník daroval televízor a najmenej 20 tisíc €). Zurjan aj Szabo sú vyšetrovaní na slobode, zatiaľ – lebo dozorný prokurátor sa proti rozhodnutiam odvolal. GP zrušil obvinenie Kaľavského ako nedôvodné. Z väzby bola prepustená po 14 mesiacoch sudkyňa Jankovská v hroznom stave a po 20 mesiacoch väzby advokát Ribár, väznený za banálne obvinenie, to  konštatoval Ústavný súd SR. Dozor nad kauzou Zurjan (obvinený z prezradenia utajovanej skutočnosti) si vyhradil sám GP Žilinka. Minister vnútra Mikulec, policajný prezident Kovařík, ani premiér Heger nevidia žiadne pochybenia v pôsobení OČTK a o vyvodzovaní politickej zodpovednosti nechcú ani počuť!

Otázky, ktoré musí zodpovedať GP, MV a premiér vlády SR:

  1. Páchanie trestných činov marenia spravodlivosti v skupinke odhalenej SIS je nespochybniteľným faktom, zodpovednosť za rezort nesie MV, voči komu bude vyvodená politická a trestnoprávna zodpovednosť?
  2. Odhalené fakty koordinácie a cielenej diskreditácie vybraných osôb mohol kryť a skupinku riadiť Matovič?

Upratovanie a vojna policajtov priniesli konkrétne obete, pozrime sa na jednu tragickú podrobnejšie:

Milan Lučanský, bývalý prezident PZ, obvinený z korupcie na základe výpovedí kajúcnikov (Čech, Paksi a Bohm) vyšetrovateľ NAKA Čurilla, prokurátor ÚŠP Kyseľ a sudca ŠTS rozhodli o väzobnom stíhaní ex-prezidenta a umiestnili ho náhodou do UVVaUVTOS Prešov. Tu podľa oficiálnych správ dňa 9 decembra 2020 došlo bez cudzieho zavinenia (obvinený mal spadnúť a naraziť hlavou na rám postele) k úrazu tváre, najmä pravého oka, ošetrenie Lučanský mal odmietnuť, no nakoľko sa jeho stav zhoršil bol odoslaný do nemocnice v Prešove kde zistili vážne poškodenie oka, preto bol odoslaný do UVN SNP v Ružomberku a tam operovaný. Oko vpáčené do lebečnej dutiny bolo vrátené do očnej jamky a odstránené krvné zrazeniny. Z tejto vojenskej nemocnice, ktorej riaditeľom bol gen. Lengvarský, unikla jedna lekárska správa. Na to reagoval podráždene MO Naď, ktorý v priamom prenose hrozil personálu nemocnice vyvodením zodpovednosti! Na doliečenie bol Lučanský prevezený do väzenskej nemocnice v Trenčíne, kde sa podrobil liečbe aj rozhovoru s psychiatrom. Druhý incident sa mal stať na chodbe nemocnice, kedy Lučanský spútaný reťazami tzv. medveďom, sa pri dosadnutí na vozík prevrátil a udrel si hlavu o podlahu. Nasledujúce vyšetrenia nezistili nič závažné, pacient bol eskortovaný do väznice v Prešove. Počas väzby sa sťahoval z cely do cely. Kritická situácia nastala dňa 29 decembra 2020 pred podávaním večere. Lučanský bol monitorovaný každých 30 minút, naposledy bol kontrolovaný cez priezor dverí o 16:30 v čase 16:39 bola cela otvorená, nakoľko väznený nereagoval na výzvu, aby si prevzal večeru. Zamestnanci väznice vypovedali, že Lučanský ležal na bruchu na spodnej posteli a hlava mu visela na väzenskej teplákovej bunde, rukávy ktorej boli uviazané na rám hornej postele. Okamžite ho začali oživovať, lebo bol v bezvedomí. Privolaná RZZ sa do cely dostala za 25 minút, obnovili poškodenému životné funkcie a previezli ho do FNsP J. A. Reimana Prešov, kde mu bola poskytnutá liečba na záchranu života. Pacient Lučanský v prítomnosti manželky na druhý deň 30 decembra 2020 o 15:55 zomrel. Záverečná lekárska správa nebola zverejnená, no ustálila sa verzia, že smrť nastala ako následok pokusu o samovraždu. Čoskoro sa začalo používať slovné spojenie: Lučanský spáchal vo väzbe samovraždu! Šokujúca udalosť spustila lavínu kritiky aj konšpiračných teórií. Ministerka spravodlivosti Kolíková zostavila komisiu z poslancov parlamentu, odborníkov a zástupcov orgánov štátu. Komisia opakovane navštívila väzenie v Prešove, nemocnice v Prešove a Trenčíne. Záverečná správa komisie konštatuje, že komisia nezistila žiadne skutočnosti, ktoré by vyvracali predbežný záver o samovražde generála Lučanského. Komisii nebola sprístupnená úplná zdravotná dokumentácia, ani pitevná správa o príčine smrti! Traja členovia komisie z opozičných parlamentných strán správu nepodpísali. Médiá účelovo však otočili záver komisie a tvrdia, že komisia potvrdila samovraždu Lučanského.

Otázky, ktoré musia zodpovedať OČTK a dôkladne, lebo dozor nad kauzou prevzal GP Žilinka:

  1. Ako si mohol poškodený privodiť komatózny stav ležiac na bruchu s rukami pod hrudníkom, ak bol pravda pri vedomí. Musel by predsa prevážiť pud sebazáchovy! Ak by bol vykonaný vyšetrovací pokus, nebolo by preukázané, že tepláková bunda pod bradou za pár minút nemôže spôsobiť stav mozgovej smrti?
  2. Nebola príčinou straty vedomia krvná zrazenina a pokus o samovraždu bol následne zinscenovaný?
  3. Nebola strata vedomia a vysadenie životných funkcií vyvolaná medikamentózne?

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.