Založ si blog

Záhady očkovacej lotérie – hádanky na pokračovanie

Opakovať sto krát popísaný TV horor z nedele 15.augusta, kedy namiesto piatich výhercov splnila súťažné podmienky iba jedna zaočkovaná a 400 tisíc € zostalo visieť v lufte, by bolo nosením dreva do lesa. Zmena súťažných pravidiel natiahla čas medzi losovaním a rozhovorom po telefóne tak, že teraz nevedieť heslo môže iba analfabet alebo sluchovo aj zrakovo postihnutý bez asistenta. Zuzana zo Solivaru prišla o 400 000 € výhru preto, lebo prenos na web-stránke RTVS bol oproti živému vysielaniu oneskorený o takmer 20 sekúnd. Nikto zo zúčastnených tvorcov súťažných pravidiel na to neprišiel, ani z RTVS ani z MF – vysvetľoval autor pôvodnej myšlienky očkovacej lotérie Matovič a vyjadril svoj postoj slovami „Právo nemá byť len prísne, ale aj spravodlivé“. Nuž pravda je taká, že nielen TV vysielanie na internete je oneskorené oproti živému terestriálnemu vysielaniu, ale aj v káblových rozvodoch vzniká oneskorenie rádovo v sekundách. Nejde len o nižšiu rýchlosť šírenia signálu po kábloch, ale aj dobu potrebnú na preformátovanie signálu. Tvorcovia teda dbali viac na vytvorenie programu typu show, ako na spravodlivé podmienky pre zúčastnených! Právnici na MF si dodnes lámu hlavy, ako nešťastnú Zuzanu odškodniť a neporušiť zákon. V snahe chrániť osobné údaje výhercov sa TV diváci nedozvedia priezvisko výhercu, ale to neplatí o mene, stave, zamestnaní aj o plánoch na využitie prostriedkov z výhry. Moderátori spovedajú potencionálneho výhercu a tým vypĺňajú čas, údajný profesionál Forgáč nevie čo s rukami, preto si ľavú ruku strká do vrecka nohavíc. Pozornosť si zaslúži fakt, že notársky dozor nad priebehom losovania sa vykonáva on-line (cez TV obraz z inej miestnosti). Takýto dozor je len formálny ak nie priamo zbytočný!

Záhadný prenos dát pri losovaní 10 000 € prémií v pondelok až piatok

Kým pri nedeľnom show programe losujú výhercov 100 000 € prémie hostia relácie, v pracovných dňoch losuje piatich výhercov 10 000 € jeden z moderátorov za asistencie slečny Barborky. Prebieha to takto: Barborka otvára dvierka na osudí v ktorom je cca 2 milióny lístkov, moderátor (ka) vytiahne jeden lístok a prečíta na kameru krstné meno a bydlisko nádejného výhercu a teraz pozor!!! V tom momente sa na obrazovke objaví nielen meno a bydlisko, ale aj jedinečný 12 miestny kód pridelený pri registrácii do očkovacej lotérie. Moderátor (ka) s asistentkou takto pokračuje k ďalším dvierkam, až kým nemá v ruke 5 lístkov nádejných výhercov, odovzdá ich asistentke Barborke a požiada ju, aby ich odovzdala v zákulisí, kde sedia zástupcovia MF a RTVS.  Po minútke dvoch moderátor (ka) oznámi divákom, že losovanie prebehlo v poriadku a blahoželá výhercom.

Hoci takto prebehlo už 8 losovaní, nikto si nevšimol tú záhadu hodnú Harry Pottera, ako je to možné zvládnuť po technickej stránke? Má moderátor (ka) v ruke či v rukáve nejaký špičkový skener ktorým sú bleskovo odčítané dáta zo zlosovacieho lístka, vrátane 12 miestneho kódu a odoslané do riadiaceho počítača s databázou zaregistrovaných občanov, ktorý okamžite vydá výsledok vyhľadávania a samozrejme odovzdá informácie na riadiaci pult živého vysielania RTVS, to všetko v čase 0,1 sek. Myslím, že je to čistá Sci-fi.

Podľa môjho predpokladu to môže byť nasledovne:

  1. Vysielanie nejde naživo, ale zo záznamu, pričom sú elektronickým strihom odstránené hluché miesta čakania na identifikáciu výhercu v systéme. Takto upravený program preberajú a vysielajú aj iné TV.
  2. Ide o hrubú manipuláciu a podvod na divákoch a postup je nasledovný. Zúčastnení manipulátori ( bez notára) vylosujú ešte pred akože živým vysielaním 5 výhercov, identifikujú ich v systéme a vysielanie je len divadielko. Moderátor (ka) nečíta meno a bydlisko výhercu zo zlosovacieho lístka, ale zo svojej pamäte, resp. podľa pokynov zo zákulisia, ktoré dostáva na mikro-port.
  3. Nech je to tak, či tak vysielanie vzbudzuje dôvodné podozrenie, že s prémiami sa manipuluje a sú vytvorené podmienky na cielený výber vysokých prémií. Mali by sa na to pozrieť príslušné orgány štátu, predsa ide o manipuláciu = rozkrádanie prostriedkov štátneho rozpočtu.

Doslov: Je signifikantné, že prakticky všetko čo pochádza z dielne Igora Matoviča smrdí podvodom. Za tejto situácie by malo do RTVS vtrhnúť komando NAKA a IN FLAGRANTI zadržať páchateľov obludnej podvodnej hry, ktorá vo svojej podstate je korupciou v priamom prenose!

 

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

Belgicko, Európsky parlament, polícia

Krajná pravica tu nie je vítaná. Bruselské úrady zablokovali konferenciu konzervatívcov, kde mal vystúpiť Orbán

16.04.2024 17:26, aktualizované: 17:54

Medzi pozvanými boli tiež niekdajší kandidát na prezidenta Francúzska Éric Zemmour alebo jeden zo strojcov brexitu Nigel Farage.

nehoda, auto

Tínedžer s dvomi promile alkoholu si sadol za volant, po nehode chcel ujsť

16.04.2024 17:20

Mladíka zadržal policajt, ktorý náhodou prechádzal okolo.

Vladimir Putin

Na oslavy vylodenia spojencov do Normandie pozvali Rusko, nie však Putina

16.04.2024 17:06

Šéf Kremľa nebude pozvaný z dôvodu agresívnej vojny rozpútanej Ruskom na Ukrajine.