Založ si blog

Hlásne trúby už majú budúceho premiéra, dokonca aj prezidenta

Poučenie z histórie ….. Izraeliti pri dobíjaní Knaánu (1300 rokov pred n, l.) dorazili k pyšnému a bohatému mestu Jericho, obohnanému vysokými hradbami. Nepoznali spôsob, ako prekonať vysoké hradby, po porade s Bohom zvolili postup, ktorý by bez božej pomoci nebol úspešný. Mesto neobliehali, ale ho obchádzali dookola sprievodom, kde za čelnými bojovníkmi boli siedmi kňazi s mohutnými trúbami a za nimi zbytok armády. Každý deň v týždni obchádzal sprievod mesto viac a viac krát, pričom hlasné trúbenie sa rozliehalo po celom meste. Na siedmy deň obišiel sprievod mesto Jericho sedem krát a zvuk trúb bol taký silný, že hradby popraskali a zrútil sa aj strážne veže. Izraeliti potom ľahko vnikli do mesta a premohli obrancov.

Trúby z Jericha v prenesenom význame vytrubujú aj na Slovensku ….. Medzi trúby z Jericha možno smelo zaradiť masové médiá, vrátane tzv. hlavného prúdu, mediálny priestor prístupný verejnosti tiež ovládajú silní a bohatí, NGO alebo po našom neštátne organizácie dokonca nazývané aj neziskové, pletúce sa do politiky a riadenia spoločnosti financujú či podporujú tiež len silní a bohatí. Politické strany, straničky, hnutia a hnutíčka aj narýchlo vykvasený politický planktón – tí všetci vytrubujú do sveta svoje „pravdy“ až z celej tej kakofónii a vreskotu zalieha v ušiach, obrazne povedané praskajú ľuďom lebky,.

Dve agentúry, ktoré robia prieskumy volebných preferencií na zákazku IPSOS a NMS dostali zadanie od kontroverzných médií, napríklad DENNÍKA N a v priebehu júna namerali preferencie podľa hesla „Čo sa babe chcelo to sa jej prisnilo“. SMER SD síce ponechali na vedúcom mieste, ale na druhé miesto presadili hnutie PROGRESÍVNE SLOVENSKO (PS) ktoré dosiahlo i presiahlo métu 15% a HLASu SD namerali až tretie miesto! Nikoho z mienkotvorných celebrít netrápi, že na štvrtom mieste sa s prehľadom umiestňujú údajní extrémisti z hnutia REPUBLIKA. No témou dňa bol pád preferencií HLASU SD, ktorý vraj je zákonitý. Agentúra AKO urobila prieskum s otázkou „Ktorý politik najviac spĺňa vaše predstavy o budúcom premiérovi vlády SR po septembrových voľbách“ – jasným víťazom bol Peter Pellegrini a s odstupom bol druhý Robert Fico. Až tretí Michal Šimečka. Výsledky prieskumov boli signálom pre hlásne trúby, aby nabrali vzduch do pľúc a začali vytrubovať 3,5 mesiaca pred voľbami o tom, ako PS môže zaútočiť dokonca na vedúcu pozíciu a jeho líder Michal Šimečka môže zostaviť vládu s HLAS SD, SASKOU a SME RODINA. Táraniny na n-tú!!! Hlas nepôjde do koalície s PS a SASKOU a SME rodina nemusí vôbec prejsť do parlamentu, a dobrý výsledok PS odpíše aj SASKU. Objavilo sa aj vyjadrenie vraj politológa GRIGORIJA M, že si vie predstaviť MIchala Šimečku na čele novej vlády. Bude zaujímavé sledovať ako bude miláčik slonov (Šimečka) podporovaný hlásnymi trúbami. Nádejný premiér bol hosťom dvoch nedeľných diskusných relácií a výsledok? Rozpaky z vystúpení Šimečku. Zveriť krajinu tomuto strapatému chlapčiskovi? To by bol experiment podobný tomu s Igorom Matovičom.

Sotva doznelo vystúpenie pani prezidentky 20. 6. o tom, že nebude kandidovať v budúcoročných voľbách a už bežali v spravodajskej televízii TA 3 titulky, že sa očakáva ohlásenie kandidatúry Ivana Korčoka. Spravodajské relácie v elektronických médiách, reporty a komentáre v printových médiách sa mudrovaním o skutočných príčinách rezignácie p. prezidentky a nádejných kandidátoch na prezidenta len tak hemžia. Hoci nikto z nich oficiálne nepotvrdil kandidatúru, médiám a ich hlásnym trúbam to neprekáža. Hlavným či najvážnejším kandidátom na prezidenta SR je Ivan Korčok (lebo je z rovnakého cesta ako Čaputová).

Hlásne trúby trúbia do hláv voličom ….. Najlepším premiérom bude Michal Šimečka – dajte mu svoj hlas, lebo ináč bude so Slovenskom zle, nedobre – vráti sa mafia a rozkrádanie spoločného majetku a eurofondov!

Najlepším prezidentom SR bude Ivan Korčok – dajte mu svoj hlas, aby sa zachovala naša zahraničná orientácia na EÚ a NATO. Pán Korčok bol krátko aj veľvyslancom v USA a najlepšie vie čo a ako.

Zostáva veriť, že hlásne trúby neotrávia myslenie voličov do tej miery, aby si dali nadiktovať cudzie záujmy!

 

 

Paradoxy v našej politike sú časté

02.05.2024

Paradox vo všeobecnosti znamená protirečivé až nezmyselné tvrdenie alebo výpoveď. Paradoxných tvrdení a výpovedí sa vyskytuje v našej politike neúrekom a spôsobujú to, že tieto praktiky prenikajú do povedomia občanov v takej miere, že niektoré priam zľudovejú. Nasleduje zopár príkladov. Správa sa ako neriadená strela – takto onálepkovaný politik alebo iná [...]

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Ukrajina, vojak

Austrálsky generál pre Pravdu: Ukrajina čelí pochmúrnym scenárom, Západ musí zmeniť ruskú stratégiu

03.05.2024 05:00

Austrálsky generálmajor vo výslužbe Mick Ryan sa nedávno vrátil z cesty po Ukrajine. „Čím dlhšie vojna trvá, tým rýchlejšie sa Rusi učia," vraví.