Založ si blog

Je náš premiér: obyčajný človek, nezávislá osobnosť alebo neuznaný superman?

 

Obyčajný človek Igor Matovič

Obyčajný človek je ten, kto sa živí svojou prácou, aj ten čo viac alebo menej využíva pritom svoju hlavu. Obyčajný človek na Slovensku žije z platu do 1000 € mesačne alebo z dôchodku do 500 €. Ak je obyčajný človek zdravý, pracovitý môže si zadovážiť priemerný byt do 70 m2 aj auto malej alebo malej strednej triedy. Obyčajný človek nezastáva žiadne volené funkcie, je skromný a v podstate spokojný so svojim životom občana rešpektujúceho to, čo mu dáva vlasť.

Igor Matovič rozhodne nie je obyčajný človek, je to svojský zjav, ktorý dokázal z minima schopností vytrieskať maximum. Už ako študent začal s podnikaním v oblasti reklamy, rýchlo zarobil milióny a ako sám povedal, začalo mu z toho hrabať, tak majetky prepísal na manželku a sám sa dal na politiku. Skoro v každom vydaní jeho „Regiónpresu“ mal vyhradené miesto pre žlčovitý komentár v ktorom rúbal hlava – nehlava do vládnej moci a jej predstaviteľov. V podnikaní používal bežné aj novátorské finty, ako zarobiť čo najviac pri minimálnych nákladoch. Kontrolórom z daňového úradu ukázal figu borovú, doklady z rozhodujúcich rokov sa záhadne stratili, aby to ešte viac zamotal „predal“ firmu svojmu zamestnancovi a za 14 dní ju „odkúpil“ späť.

Novátorské kvality Igora Matoviča dokazujú aj také veci, že do manipulácií s daňovými dokladmi namočil aj vlastnú matku, ktorá ako šoférka na služobnej Fábii mala najazdiť každý deň 600 km. Vykázané kilometre sa nezhodovali s protokolmi z STK a záver kontroly daňových dokladov uskladnených na povale babky v Borovej bol taký, že daňové podvody boli preukázané, ale ich trestnosť medzičasom zanikla premlčaním! Už vtedy Igor Matovič ako poslanec SR prisahal pomstu Ficovi, Kaliňákovi, Gašparovi a každému čo nosil uniformu PZ. Jeho záber bol široký ako Dunaj, napádal a kritizoval všetkých čo mu nekonvenovali, jeho metódy agitácie vošli do dejín parlamentarizmu, až zmena rokovacieho poriadku obmedzila jeho „tvorivé počiny“.

Príznačné je, že aj dnes ako predseda vlády strieda masku obyčajného skromného človeka s tvárou egocentrika, ktorý si s pôžitkom vychutnáva moc. S výnimkou sviatočných príležitostí sa oblieka do vychádzkového oblečenia, s rozopnutým sakom oboznamuje verejnosť s výsledkami boja s pliagou koronavírusu. Podchvíľou stráca prehľad o čase – pýta sa novinárov aký je dnes deň a zásadne nehovorí o tom, že on, že vláda rozhodla, ale zodpovednosť prenáša na odborníkov z početných štábov a konzílií.

Na obyčajného človeka je Igor Matovič príliš bohatý, príliš vychytralý, príliš arogantný, príliš nevypočítateľný. Blaženosť si užíva keď konštatuje, že Slovensko je číslo 1, že má najlepšie čísla v boji s pandémiou. Keby ešte vedel, že Slovensko tento „úspech“ zaplatí veľkým prepadom ekonomiky a znížením životnej úrovne obyvateľstva, zabrzdením investícií, raketovým zadlžovaním, áno aj následným rozpadom koalície, ktorá nebude schopná doručiť občanom ani základné istoty, nieto ešte vzletné plány z ambiciózneho PVV.

Nezávislá osobnosť Igor Matovič

Poslanecký klub OĽaNO + NOVA + KU + Zmena zdola tvorí 53 poslancov, z toho až 50 je nováčikov! Nestranícka politika funguje Igorovi už 10 rokov na spôsob malej firmy – podnikanie v politike sa mu až doteraz darilo, je až neuveriteľné ako. Nevadilo mu, že poslanecký klub sa vždy rozpadol. Dnes je však v celkom inej situácii, bez stabilnej podpory poslaneckého klubu je stratený, no ak je tam 50 nezávislých osobností, tak v ich DNA je zakódovaný dedičný hriech – príklon k slobode konania. Niektoré osobnosti vo volebnej kampani zabrali a výsledok sa dostavil, taký europoslanec Peter Polák vyčaril v rómskych komunitách až 60 % volebných hlasov pre OĽaNO. Ani teraz neoddychoval, ale organizoval karanténu v Bystranoch, Krompachoch a Žehre! Politická práca, ktorú vykonal a stále vykonáva Peter Polák je na nezaplatenie, koniec koncov: všetku tú nadprácu zaplatí Brusel. Nateraz sa zdá, že Igorovi ako sa hovorí „ide karta“, užíva si priazeň médií, deň kedy nepríde s šokujúcim odhalením sa mu vôbec neráta. Pyšný je na skalp istého Kajetána, ktorý si zavesil na opasok už prvý deň po vymenovaní za premiéra. Dnes 18 mája oznámil uvoľnenie opatrení podľa poslednej 4 fázy a cítil sa ako riaditeľ zemegule.

Nie Igor Matovič nie je nezávislí osobnosť, jeho závislosť je nezvládnuteľná, je závislý na úspechu, ktorý si užíva, lebo si je vedomý svojich skutočných kvalít, schopností aj charakterových špecifík, ktoré by sme márne hľadali u iného predsedu vlády v demokratickej časti sveta. Jeho ctibažnosť je hnacím motorom jeho častých úletov, nejapných vyjadrení, ktoré nepatria do úst slušného človeka, tobôž ústavného činiteľa.

Neuznaný superman Igor Matovič alebo Matelko

Zatiaľ sa náš premiér prezentuje často ako TV rozprávková postavička Matelko, ktorá kedysi poučovala zvedavé deti a zvestovala im stále nové tajomstvá života. Do televíznych štúdií chodí ako na klavír, jeho TB sú preňho základnou metódou PR, nehľadí na čas, veci vykladá ako pre žiakov osobitnej školy. Dostaveníčko s koronavírusom sa pomaly končí, do popredia sa dostávajú iné témy: ako prevziať moc, ako pod heslom očisty dosadiť svojich ľudí na riadiace posty a užiť si naplno korisť z vyhratých volieb. Možno konštatovať, že riadenie štátu nie je nič pre Matelka. Chlapec nebol obdarený žiadnym osobitným talentom, v detstve trpel pocitom menejcennosti, jeho vzdor zamestnával rodičov, učiteľov aj odborníkov na psyché. Všetky handicapy, ktoré poznačili rozvoj jeho osobnosti prekonal silnou vôľou. Pandémiu zvládol za dva mesiace, no za cenu zbytočne hlbokého prepadu ekonomiky. Teraz bude vláda, ktorú naozaj nevie viesť, konfrontovaná s oveľa vážnejšími problémami. Do roka a do dňa sa ukáže, kto je kto a uvidíme, kto z koho.

Bič bude plieskať pri sčítavaní hlasov

02.04.2024

Návrat k volebnej kampani prezidentských volieb Napriek tomu, že trvanie a financovanie volebnej kampane je vymedzené zákonom, na Slovensku je zaužívaná taká prax, že nie všetko sa striktne dodržuje a vybočenia sú spravidla tolerované s odôvodnením, že v zásade neovplyvnili výsledok volieb. Takmer rok pred predpokladaným termínom prezidentských volieb, začala [...]

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.