Založ si blog

Kabáty z ostudy pre Borisa a Petru – biľag pre „Rodinu“ aj vládnu koalíciu

Keď je somárovi dobre ide na ľad tancovať

Čerstvému Mgr. Borisovi sa zachcelo aj svetskej slávy, nestačil mu život v blahobyte, nestačil mu v Európe ojedinelý životný štýl, ktorý charakterizuje 11 detí s desiatimi matkami, tak vstúpil do politiky vraj preto, aby mohol pomáhať ľuďom! Ako správny biznismen sa nepáral s registráciou politickej strany, jednoducho si jednu kúpil a premenoval na hnutie „Sme rodina“, zostavil kandidátnu listinu a spustil populistickú kampaň, ktorá mu ako vyniesla 6,62% a 4 roky opozičného vegetovania v parlamente. Do PV 2020 išiel s razantným populizmom s heslami „Boris pomáha“, „Myslím srdcom“ „Nevolím politikov, volím Borisa“ a ako nóvum pridal národné záujmy – svoje vzory našiel v Taliansku (Salvini) a Francúzsku (Le Penn). a sľubmi, ktoré sú za hranicami možností SR. Výsledok 8,24% bol druhý vo vládnej koalícii. Do svojej „Rodiny“ mohol pribrať aj „vzdialených príbuzných“ Tak sa stalo, že Boris – pomáhač sa stal Predsedom NR SR.

Z capa sa vypracoval na záhradníka

Boris vraj nemal radostné detstvo, otec ich opustil, trpeli materiálnym nedostatkom. Toto uvádza opakovane ako vysvetlenie prečo vie pochopiť človeka v núdzi. Presadil sa v 90 rokoch ako podnikateľ, kedy založil viacero firiem, všetky zákonné povinnosti voči zamestnancom si plnil. Iba zabúda spomenúť obdobie kedy zarobil prvé milióny. Je všeobecne známe, že začínal podnikať so skutočnými mafiánmi, veksloval, pašoval tovar z Rakúska, NBÚ mal informácie o drogovej trestnej činnosti. Lenže Boris nebol žiadne béčko, kým jeho kumpáni zahynuli alebo sedia v base, jemu sa nič zlé nestalo. Naopak, v spoločenskom rebríčku stúpal, podnikal v rekreačnom biznise, dodnes má vraj zopár kaviarní, ba zabrúsil aj do masových médií. Ako opozičný poslanec sa dokázal vyvliecť z kauzy „Čistý deň“, kde aktívne komunikoval so sotva 15 ročnou chovankyňou a dohovárali si rande, kde sa mali „vyšukať“. Komunikáciu s Kočnerovou „volavkou“, ktorá ho zaujala fotografiami krásnej ruskej modelky, ospravedlnil tým, že k ničomu nedošlo. S Kočnerom si neporozumel na Donovaloch, kde sa sporili o pozemky pod zjazdovku. Kočner Borisa prezýval „vlekár“.

Petra sa nečakane stala splnomocnenkyňou vlády

Boris sa stará o matky svojich detí a tak poslankyni Petre zariadil vytvorenie novej funkcie „Splnomocnenkyne vlády SR pre rodinu a sociálnu pomoc“ v rámci MPSVaR. Bc. Petra K. zverejnila CV podľa ktorého okrem „podnikania“ a pôsobenia v parlamente (2016-2020) vo výbore pre sociálne veci, nepreukázala žiadnu povšimnutiahodnú prax. Pokiaľ pravda nepočítame jej materské a milenecké povinnosti (prvá dcéra s Diničom, druhá s Borisom), okrem toho mala aj vzťahy bez následkov (Hajaš, Piťo), ale zásadne s mužmi činu! Preslávila sa výrokom „Radšej budem smutná v mercedese ako veselá v autobuse“. Priatelila sa s bývalou manželkou Kočnera, tá jej mala požičať auto a spoločne dovolenkovali na jachte. Počas poslaneckej práce Petra K. študovala na SEVŠ v Skalici a u rektora-školiteľa obhájila v 2019 záverečnú prácu, získala tak titul Bakalár. Neúspešní politici zo strany „Spolu“ odhalili, že jej záverečná práca je čistý plagiát, poukázali na skopírované odstavce z iných prác a literatúry, aj s chybami. Následne sa v médiách prevalila jej dovolenkovanie s Kočnerovcami a to bol koniec sľubne rozbehnutej kariéry, po 4 dňoch sa funkcie splnomocnenkyne vlády vzdala s tým, že bude pomáhať rodinám aj bez funkcie!

Nech je to ako chce, aj tak je to škandál ako Brno

Neúspešní politici zo strany „Spolu“ odhalili plagiátorské praktiky aj v diplomovej práci Borisa z roku 2015, ktorý študoval diaľkovo na tej istej súkromnej SEVŠ v Skalici a dokonca mal toho istého vedúceho práce, samotného rektora. Borisa také „narknutie“ vytočilo do biela, novinárom predstavil svoju prácu s vyznačením citácií, ukázal dvojstranový zoznam použitej literatúry a ako kľúčový dôkaz „Test originality“, ktorý preukázal zhodu s inou literatúrou menej ako 25%, pričom tvrdil, že do 30% je to v poriadku a on štúdium riadne ukončil štátnou skúškou a diplomovú prácu obhájil pred komisiou, čiže jeho titul bol získaný v súlade so zákonom. Na búrku kritiky reagoval zásadným vyhlásením v ktorom okrem iného povedal, že mal vtedy veľa práce, tak si to zľahčil, kopíroval aj z internetu a so súhlasom vedúceho práce použil aj jeho práce! Ospravedlňovať sa nebude, lebo nemá prečo a výzvy na odstúpenie z funkcie predsedu parlamentu reagovať nebude!

K jeho diplomovke sa vyjadrili viacerí odborníci podľa ktorých niet pochýb, že ide o kompilát zostavený nahrubo z viacerých zdrojov, čo dokazujú rôzne jazykové štýly, viac ako štvrtina textu má pôvod v knihe, ktorej autor je vedúci diplomovej práce. Je otázne čo viedlo pána rektora a celú komisiu k tomu, že pripustili takúto prácu, ktorá rozhodne nebola vypracovaná samostatne diplomantom Borisom, k obhajobe???

Pozoruhodnú obranu zjavných podvodov a podvodníka v druhej najvyššej funkcii vyslovil premiér Matovič, ktorý odmietol vyzývať Borisa k odstúpeniu, lebo koalícia je cennejšia ako nejaká opajcovaná diplomovka, aby to nejako zjemnil oznámil verejnosti, že také školy ako je v Skalici a Sládkovičove budú zrušené, fantazíroval aj o tom, že testom originality môžu byť overené všetky záverečné práce a potom, ak odobrať titul Borisovi, tak odobrať aj stotisíc iných absolventom! Prezidentka diplomaticky vyjadrila svoj postoj kritikou dvojakého metra, poslanecký klub „Za ľudí“ žiada Borisovo odstúpenie, poslanecké kluby OĽaNO a SaS budú s Borisom diskutovať a potom sa vyjadria.

Nakoniec to môže pokračovať tak, že Boris znechutene odstúpi a navrhne svojho nástupcu. Má však nejakého bezúhonného? Koalícia by rozhodne nemala pripustiť odvolávanie Borisa v parlamente – ak nechce riskovať pomalý alebo aj rýchly rozkad vlády, ktorá ešte nezačala poriadne vládnuť a už toto!

Kto by mal byť zvolený za prezidenta

20.03.2024

Nie je kandidát ako kandidát Do volieb vstúpilo až 11 kandidátov čo znamená, že voľby budú dvojkolové. Medzi kandidátmi možno identifikovať štyroch serióznych, potom skupinu hazardérov, ktorí sledujú aj iné ciele ako byť zvolený a nakoniec skupinu rojkov, ktorým stačí byť v novinách a v televíziách. Kým skupina rojkov nie je dôležitá, to skupina hazardérov si [...]

Prezidentskí kandidáti, bojovníci a tí druhí

19.02.2024

Prezidentské voľby v napätej spoločenskej atmosfére Občania SR si zvolia nového prezidenta v priamych voľbách vo dvoch kolách, lebo možnosť aby získal niektorý kandidát v prvom kole viac ako polovicu hlasov všetkých oprávnených voličov, je sci-fi. Vo voľbách by mali vybrať osobnosť, ktorá má predpoklady pre zastávanie najvyššej ústavnej funkcie v období 5. [...]

Stratil Andrej Danko politický kompas alebo je to vážnejšie?

11.01.2024

V období sviatkov väčšina politikov odložila zbroj a venovala sa obyčajným ľudským radostiam a starostiam. No našli sa aj výnimky z ktorých najviac „bodoval“ Andrej Danko – predseda SNS a podpredseda NR SR. Vo viacerých mediálnych výstupoch zahral rolu prognostika a veštca, vyjadroval obavy o stabilitu vládnej koalície a prezrádzal „tajomstvá“ z koaličnej [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.